Oldal kiválasztása

Fogászati implantáció

Kapja vissza mosolyát és rágóképességét BIONIKA fogászati implantátumokkal!

Manapság rengeteg fogpótlási megoldás létezik. Szakértelem nélkül nehéz kiválasztani a számunkra megfelelő fogpótlási módszert. Ezért a BIONIKA ingyenes tanácsadást nyújt fogimplantátumos fogpótlással kapcsolatban páciensek számára is.

Együtt megtaláljuk a megoldást az Ön problémájára és mosolya újra a régi lehet!

Keressen minket bizalommal és szívesen ajánlunk Önnek implantológus fogorvost, lakóhelyéhez közel!

Telefon: +36 (20) 386 05 88
e-mail: info@bionika.hu

 

A fogászati implantáció előnyei

Az implantátumos fogpótlás hatalmas életminőség javulást hoz a páciensnek, fogsora rágás és beszéd közben nem mozdul el, mind funkcionálisan, mind esztétikailag közel egyenértékű a természetes fogakkal.

BioTiS felületkezelési technológiánknak valamint a kiváló biokompatibilitással rendelkező Grade 4 minőségű titán alkalmazásának köszönhetően, rendszeres ellenőrzés, valamint jó szájhigiénia esetén a kilökődés esélye elenyésző.

ISO 9001 és az ISO 13485 minőség-irányítási rendszer, hosszú távú garancia

 

30 éves tapasztalat fogászati implantátum gyártásában.

Megbízható forrásból származó, minőségi, biokompatibilis alapanyagok

Ingyen tanácsadás, fogorvos ajánló, és fogorvosa számára SOS szaktanácsadás

Egyedi gyártással is foglalkozunk, nem kell kompromisszumokat kötnie

Gyorsabb és pontosabb munka – implantátumok gyártása és fogtechnikai vázak készítése egy helyen

Vásároljon közvetlenül a gyártótól – KEDVEZMÉNYESEN!

Ha Ön páciensként közvetlenül tőlünk szerzi be a BIONIKA implantátumokat, limitált ideig 20% kedvezményt adunk az implantátumok árából a következő kuponkóddal:

PACIENS-BIONIKA2021

A kedvezmény telefonos vagy e-mailben érkező megrendelésre is érvényes, de ne felejtse el rendelésében feltüntetni a kuponkódot! A kedvezmény kizárólag a fogászati implantátumokra vonatkozik, az implantációs műtét árát és az eljárás egyéb költségeit fogorvosa határozza meg.

A részletekért érdeklődjön az alábbi elérhetőségek egyikén:

+36 (70) 362 9235   I   info@bionika.hu

Megoldás minden foghiányra

Egy fog pótlásánál a fogorvos egy db. BIONIKA implantátumot ültet be, majd erre egy koronát ragaszt a hagyományossal megegyező módon. Így nem kell lecsiszolnia két egészséges fogat, mint a hagyományos hídpótlás esetén. Sorvégi vagy teljes foghiánynál minimálisan két darab implantátum beültetésével már elvégezhető a rögzített híd pótlás elkészítése. Lehetőség van ragasztott, kivehető vagy csavarozott megoldással készülő pótlások kivitelezésére is.

5+1 mítosz a fogimplantátumokkal kapcsolatban

1. Az implantátum beültetése fájdalmas?

Nem! A legtöbb páciens szerint az eljárás nagyon kevés kellemetlenséggel jár. A helyi érzéstelenítés hatására a fájdalom szinte elhanyagolható, a betegek szerint gyengébb mint egy egyszerű foghúzás estén.

2. Egy-két fogat nem érdemes pótolni?

Érdemes! Már egy fog hiánya is felborítja a fogsorok egyensúlyát. A foghiánnyal szomszédos fogak a hiány felé dőlhetnek ez a fog elvesztéséhez vezethet. A hiánnyal szemközti fog érintkező fog pár hiányában a csontból fokozatosan kiemelkedik, Emiatt a fog kilazul és idővel elveszítjük.

3. Az implantátumot kilöki a szervezet?

A mai modern implantátumok anyaga a titán teljesen biokompatibilis, így alkalmas a szervezetbe való beültetésre és a csont összeépül vele. Implantátum kilökődése akkor következhet be, ha a páciens nem megfelelő egészségügyi állapottal rendelkezik a fogpótláshoz.

4. A beültetett fogakat ugyanúgy kell ápolni mint a természetes fogainkat?

Az implantátumok fokozott higiéniát igényelnek, sokkal szigorúbb hozzáállást, mint a természetes fogak. A hagyományos fogtisztító eljárásokon kívül kötelező a fogközi kefék, a fogselyem és a szájvíz használata, valamint a rendszeres ellenőrző vizsgálatok.

5. Hagyományos koronát vagy hidat érdemesebb csináltatni, hiszen egyszerűbb, nem?

Az implantátum beültetésével elkerülhető, hogy ép fogat távolítsanak el, vagy hogy lecsiszolják a környező fogakat, mint az egy hagyományos híd készítése esetén történik. A fogpótlás sokkal stabilabb lesz, a fogsor sokkal természetesebb érzetű. 

5+1. Az implantációs fogpótlás sokkal drágább mint a többi módszer?

Az implantátum beültetés nem olcsó. A hosszú távú használhatóságot figyelembe véve azonban nem feltétlenül drágább mint az alternatívái. Az implantáció csak egy egyszeri nagyobb kiadással jár a páciens számára. Míg más megoldások, például egy kivehető fogsor néhány éven belül elhasználódhat és cserére szorul. Az implantátumos fogpótlás megfelelő szájhigiénia és rendszeres ellenőrzés mellett egy életre szólhat.

 

Ki kaphat implantátumot?

Az, hogy az implantáció elvégezhető-e, kizárólag alapos vizsgálat után dönthető el. Amennyiben fogágy-betegség, fogkő vagy szuvas fog található a szájban, valamennyi problémát még a műtét előtt orvosolni kell.

Léteznek olyan betegségek is, melyek kizárhatják az implantáció lehetőségét. Ilyen lehet például a cukorbetegség, vérzékenységi zavarok, bizonyos gyógyszerek szedése, erős dohányzás, csontritkulás

Tudnivalók az elkészült implantációs fogpótlásról

A legfontosabb fokozott odafigyelés a megfelelő szájhigiéniára.

Annak érdekében, hogy a pótlás minél hosszabb ideig működjön, 6-12 havonta ellenőrzésen célszerű megjelenni a fogorvosnál, aki ilyenkor ellenőrzi az implantátumokat. Ilyenkor érdemes szakszerű fogtisztítást is végeztetni.
Az implantációs fogpótlás hosszú távú sikere, nagymértékben függ Öntől. A megfelelő és alapos szájhigiénia és szájápolás elengedhetetlen.

További érvek a BIONIKA Implantátumok mellett

Publikációk az implantológiában

Publikációk az implantológiábanMeg tudná tippelni, hogy melyek a legfelkapottabb témakörök a fogászati implantátumokról szóló tanulmányokban és cikkekben?e-BIONIKA HírekA legtöbbet hivatkozott publikációk nyomábanAz elmúlt évek során számos kutatás és publikáció...

bővebben

BIONIKA: Innováció az implantációban

"Vissza a jövőbe"A BIONIKA innovációs törekvéseie-BIONIKA HírekÖnnel tervezünk, Önért fejlődönkA mai rohanó világban a legtöbben úgy vallják, hogy az egyetlen út előre vezet. Mi azonban e-BIONIKA Hírek rovatunk negyedik fejezetében hátramenetbe kapcsolunk és...

bővebben