Az innovatív csontpótlás:

3D Builder
Titánháló

4+1 csomagajánlat

„a technika jelenlegi állása szerint, a legjobb megoldásnak tartom és ajánlom minden implantológus figyelmébe”

 – Dr. Becsky Áron

Miért a 3D Builder titánhálót válasszam?

Az egyik leghatékonyabb módszer, amellyel a csontpótlás végezhető, a titánium membrán hálók alkalmazása. A BIONIKA által gyártott 3D Builder titánháló 4 féle formai kialakításban áll rendelkezésére felhasználóinknak. A hálókat mérnökileg úgy terveztük meg hogy a legelterjedtebb csonthiány típusokhoz és a műtéttechnikához a lehető legjobban illeszkedjenek a fizikai tulajdonságai.

Erős de rugalmas anyag

Tervezése. és kialakítása során arra törekedtünk, hogy a legjobb minőségű titániummal és mérnöki pontossággal biztosítsuk stabilitását.

Elődomborított forma

3D Builder lemezeink négy féle formai kialakításban érhetőek el (A, B, C és D forma). A lemezeket elődomborított formában szállítjuk, ezzel is megkönnyítve a felhasználást.

Kiváló biokompatibilitás

Kiküszöböltük a 2D titánhálók hiányosságait és közel 100%-os sikerrátát biztosítunk titánhálónkkal.

4+1 csomag ajánlat

  • A típus: Az implantált csontszakaszon az implantátum teteje és egyik oldala felőli csontpótló anyag megtartására alkalmas.
  • B típus: A szélesebb állcsontgerincen és az oldalsó szakaszán történő csontpótlás megtámasztására használható.
  • C típus: Az állcsontgerincen és mindkét oldali állcsontszakaszon behelyezett csontpótló anyag megtartására szolgál.
  • D típus: Az egyik oldali állcsontszakasz és szűk (két fog közötti) gerincen történő csontpótló anyag rögzítésére ajánlott.
3D builder titánháló formaválaszték

A csomag tartalma:

2 db A titánháló

1 db B titánháló

1 db C titánháló

1 db D titánháló

Titánháló alkalmazása

A nem megfelelő csont pótlására számos megoldás született (laterális augmentáció, az arcüreg emelés, alveólus prezerváció, a csontrepesztés vagy a csontblokk átültetés) melyek közül kiemelt figyelmet a titánháló kapott. Argemi (2021) kutatásába 382 páciens, 416 titánháló és 709 implantátum került bevonásra és a beültetés, valamint implantátum típusától függően elképesztő 95.1% és 99% közötti sikerrátát eredményeztek. Ezeknek a csontoknak a vastagsága 4.56 ± 1.74 mm-ert horizontálisan és 3.10 ± 2.06 mm-ert vertikálisan növekedett átlagosan, derült ki Xie et. Al. (2020) publikációjából.

Bár a sikeres beavatkozások aránya kiemelkedő, szükségessé válik a mögöttes tartalom megvizsgálása, ugyanis a kétdimenziós titánhálók alkalmazása kellemetlenségek sorát vonja maga után. Részben a drága alloplasztikus anyagok, a lassabb regenerálási idő, valamint a páciens fejét érő erős ütések, melyek a szegecseléshez kapcsolódnak.

  • Sikerráta 99%
  • Gyógyulási idő csökkentése 50%-al
  • Kedvezőbb ár, akár 70%-al