BIONIKA

Az egyidejű csontpótlás és implantálás sikerének záloga

A BIONIKA Medline Orvostechnikai Kft. folyamatosan nyomon követi a piaci trendek változásait, ezáltal időben tud reagálni az újonnan felmerülő szakmai igényekre. Az innovációs fejlesztések során figyelembe vesszük az implantológusok és fogorvosok elvárásait, így garantálni tudjuk a termékek folyamatos világszínvonalú minőségét és gyakorlati használhatóságát. Az 1989-es cégalapítás óta közel 25.000 féle terméket fejlesztettünk ki, melyek célja, hogy visszaadják a páciensek boldogságát azáltal, hogy támogatják és megkönnyítik az orvoskollégák mindennapos munkáját.

A BIONIKA fő profilja ugyan a fogászati implantátumok és felépítmények gyártása, de termékeinkkel jelen vagyunk a szájsebészet, traumatológia és az ortopédia területein is. Széles termékpalettánkat klinikai és technológiai tapasztalatok alapján, orvosokkal és mérnökökkel közösen alakítottuk ki.

Tapasztalt szakembereink révén, a lehetetlennek tűnő esetek megoldását is vállaljuk. Több mint három évtizedes szaktudásunknak köszönhetően, a megfelelő információk birtokában, képesek vagyunk beazonosítani a kérdéses implantátumokat, sőt még a szükséges felépítmény megtervezéséről és gyártásáról is gondoskodunk. Mindig a legjobb megoldásra törekszünk, így számíthat ránk akkor is, ha esetleg ismeretlen implantátummal találkozik a páciense szájában, de akkor is Ön mellett állunk, ha egyedi fejlesztési ötletét szeretné megvalósítani. 

Az elmúlt 33 év alatt számos partnerünk fejlesztési ötletét sikerült megvalósítanunk. Többek között ilyen közös fejlesztésből születtek meg a BIONIKA 3D Builder titánhálói, melyek a csontpótló anyag helyben tartására szolgálnak. A Dr. Becsky Áron implantológussal közösen fejlesztett hálók 4 eltérő geometriai forma szerint lettek kialakítva, így azok tökéletesen illeszkednek a legelterjedtebb csonthiány típusokhoz és műtéttechnikákhoz.

Az implantált csontszakaszon az implantátum teteje és egyik oldala felőli csontpótló anyag
megtartására alkalmas.

A szélesebb állcsontgerincen és az oldalsó szakaszán történő csontpótlás megtámasztására használható.

Az állcsontgerincen és mindkét oldali állcsontszakaszon behelyezett csontpótló anyag megtartására szolgál.

Az egyik oldali állcsontszakasz és szűk (két fog közötti) gerincen történő csontpótló anyag rögzítésére ajánlott.

Az előre domborított felületek és lekerekített élek nem okoznak irritációt, csökkentik a lebenyperforáció esélyét és növelik a beavatkozás sikerességét, miközben minimálisra csökkentik a kilökődés esélyét. Az erős, mégis rugalmas anyagú titánium lemezek, egyfelől igazodnak a páciens adottságaihoz, másfelől megkönnyítik a beavatkozást végző szakember munkáját, hiszen ollóval és geometriai fogóval egyaránt könnyen formázhatóak. A BIONIKA 3D Builderek visszarugózás nélkül megtartják a saját alakjukat, ezáltal meggátolják a külső feszültség okozta deformációt. Önnek nem szükséges új műszereket és kiegészítőket vásárolnia, hiszen a titánhálók az implantátummal egy időben is behelyezhetőek és könnyen rögzíthetőek az implantátum zárócsavarjával.

A BIONIKA kínálatában fellelhető implantátumok egytől egyig hozzájárulnak a sikeres fogászati implantációhoz. Kiváló biokompatibilitás, nagyfokú tisztaság, prémium minőség és kedvező ár-érték arány, csak néhány tulajdonság, ami a BIONIKA által fejlesztett és gyártott implantátumokat jellemzi. Széles termékválasztékunkban egyaránt megtalálhatóak a mini, egyfázisú és kétfázisú implantátumok, de rendelkezünk olyan termékcsaláddal is, amely ezek mindegyikét magában foglalja. A BIONIKA által kifejlesztett CORTILOG termékcsalád főleg sokrétűségének és komplexitásának köszönhetően vált népszerűvé a szakemberek körében. A CORTILOG rendszer egy olyan összetett, hazai gyártású termékcsalád, mely tagjai között egyaránt találni mini, egyrészes, kétrészes és ideiglenes implantátumokat is, így egy rendszeren belül mindenki megtalálhatja a számára megfelelő megoldást. A CORTILOG implantátumcsalád tagjai kompatibilisek a Camlog® műszereivel és felépítményeivel, így remek választás azok számára, akik ilyen típusú rendszerrel dolgoznak.

A CORTILOG PCL rendszer öt különböző átmérőjű (∅3.3 ∅3.8 ∅4.3 ∅5.0 ∅6.0) implantátumot foglal magában, melyek átlagos, valamint az átlagosnál vékonyabb és vastagabb csontállomány esetén egyaránt kiválóan alkalmazhatóak.

A CORTILOG PCL lapos platformmal és cső a csőben kapcsolattal rendelkezik, mely elfordulásgátlását a három cam biztosítja. Az implantátum bennmaradási esélyét lényegesen javítja, ha a corticalis szintre, illetve az alá kerül behelyezésre az implantátum felső pereme. Alacsony csontmagasság esetén csontpótlás nélkül is megoldást nyújthat a CORTILOG PCL SHORT változata, ami 6 és 7 mm-es beültetési hosszban érhető el.

A CORTILOG CCL implantátum kúpos kapcsolata révén, mikromozgás mentes erőátvitelt eredményez és kifejezetten kedvező feltételeket biztosít a pontos mintavételhez. Az öt különböző átmérővel rendelkező CORTILOG CCL implantátum ötféle hosszban kapható, így minden csontszerkezet esetén egyaránt sikeresen alkalmazható.

A CORTILOG ECL implantátum kialakításában megegyezik a CCL típussal, azonban az implantátum homokszórás nélküli, fényes része a lágyrészbe is könnyedén beültethető, ezáltal az alacsonyabb csontkínálattal rendelkező páciensek esetén is sikerrel alkalmazható. Ezen implantátum alkalmazásával leegyszerűsíthető a műtét folyamata, hiszen nincs szükség a mélyen ülő implantátumok feltárására.

A CORTILOG TCL ideiglenes implantátum alkalmazása azonnali megoldást nyújt az ideiglenes fogpótlások elkészítéséhez, miközben a végleges kétfázisú implantátum gyógyulási időszaka zajlik. A homokszórás nélküli felület késlelteti a teljes osseointegrációt, így az ideiglenes implantátumok könnyen és biztonságosan eltávolíthatók a végső fogpótlás behelyezése előtt.

A CORTILOG DCL implantátum rendszer három különböző átmérőjű (∅3.8 ∅3.3 ∅4.3) implantátumot foglal magába. Az implantátum test és fejrész egy geometriát alkot és egyfázisú implantátumként használható. A DCL Multi-Unit fejű implantátumok csavarozott fogművekhez, míg a DCL egyenes fejű implantátumok ragasztott fogművekhez a legideálisabbak.

Előfordult már Önnel, hogy páciense alacsony csontkínálattal érkezett a rendelőbe és speciális implantátumra volt szüksége? A BIONIKA az ilyen esetekre fejlesztette ki a CORTILOG MCL implantátumot, ami a kis csontkínálattal rendelkező páciensek számára is lehetővé teszi, hogy 100%-ban visszakapják korábbi rágóképességüket. A műtét egy fázisban elvégezhető, az implantátum pedig akár azonnal is terhelhető.

Manapság számos implantátum rendszer fedezhető fel a piacon. Ezek mindegyike rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal egyaránt. Emiatt sokszor nehéz eldönteni, hogy melyikbe érdemes beruházni, mivel egy új rendszer bevezetésének komoly anyagi vonzatai vannak. Ezen a problémán igyekszünk segíteni, a „COMPATIBLE” felépítményeinkkel. A COMPATIBLE felépítményeket úgy alakítottuk ki, hogy azok tökéletesen illeszthetők legyenek más rendszerekhez és műszerekhez egyaránt. A partnereink különböző méretű és szélességű felépítmények közül válogathatnak, melyek kapcsolódási felülete a kívánt rendszer szerint választható. Minden esetre van akár személyre szabott megoldásunk is! Több, mint 100 féle külföldi és magyar implantátumrendszerhez gyártunk felépítményeket. Kínálatunkban több, mint 50 féle különböző méretű, szélességű és geometriájú felépítmény található ragasztható, csavarozható és kivehető fogművekhez egyaránt. 

Legyen szó egyfázisú vagy kétfázisú fogászati implantátum rendszerekről, felépítményekről, protetikai eszközökről, fogászati implantációs műszerekről, membrán és titánhálókról, vagy akár CAD/CAM technológiával készült fogművekről, a BIONIKA termékei között biztosan megtalálja a legkedvezőbb megoldásokat!