BIONIKA Klub

Ahol a szakemberek találkoznak

 

 

A BIONIKA Klubot 2017. december 15-én alapítottuk azzal a céllal, hogy olyan szakmai találkozókat és eseményeket hozzuk létre, melyek elősegítik az emberek gyógyításához szükséges orvostechnikai eszközök, implantátumok, beültető műszerek egyre magasabb fejlettségi szintre emelését, a betegek jobb ellátása érdekében, a BIONIKA, mint interdiszciplináris tudomány eszközeivel.

Mit jelent a BIONIKA valójában?

A BIONIKA nem csak egy márkanév, komoly jelentése van: egy olyan tudományos alkotói tevékenységet jelöl, amely a biológia, a mechanika és az elektronika területeinek határmezsgyéjén született meg.

A BIONIKA az alkotók, konstruktőrök tudománya, az alapanyagtól az eljárásokon, technológiákon keresztül a megvalósult végtermékig, alkalmazásáig, beleértve az újrafeldolgozást, újrahasznosítást.

A BIONIKÁBAN a BIOLÓGIA a mérnök számára a „motiváció”, a MECHANIKA az alap, a stabilitás, melyet átsző az informatika, az ELEKRONIKÁN keresztül.

Miért alakult a BIONIKA Klub?

Egy olyan tudományos közösséget szerettünk volna létrehozni, amely biztosítja, hogy tagjai saját szervezésű szakmai konferenciákon, szimpóziumokon, szemináriumokon vehessenek részt. Célunk, hogy az ezen eseményeken elhangzott tapasztalatokat, meglátásokat és ötleteket felhasználva olyan orvostechnikai eszközöket alkothassunk meg, melyek a beteg emberek gyógyítását innovatív módon szolgálják.

Legfontosabb célkitűzésünknek tartom az olyan mérnök-orvos találkozók, tapasztalatcserék szervezését, melyek elősegítik az emberek gyógyításához szükséges orvostechnikai eszközök, implantátumok, beültető műszerek egyre magasabb fejlettségi szintre emelését, a betegek jobb ellátása érdekében, a BIONIKA, mint interdiszciplináris tudomány eszközeivel.

Miért jó a BIONIKA Klub tagjának lenni?

A BIONIKA Klubhoz bárki csatlakozhat. Feltétele csupán, hogy megszerzett tudását és tapasztalatait önként megossza társaságunkkal, hogy azt közös erővel felhasználva a beteg emberek innovatív gyógyítására használhassuk. Nem baj, ha eltökélt és szenvedélyes alkotó, és az sem, ha úgy érzi, közénk tartozik.

Tevékenységünket a MTA-MAB (Miskolci Területi Bizottság – Miskolci Akadémiai Bizottság) is támogatja, továbbá helyszínt biztosít a gyűlésekhez.

Számos előnyt tudunk sorolni a tagság mellett

  • Rendezvényeinken klubtagjaink új emberekkel találkozhatnak, új kapcsolatokat, ismeretségeket köthetnek más szakmabeliekkel, lehetőség nyílik a kölcsönös tapasztalatcserére.
  • Minden BIONIKA Klubtag számára 10% örök kedvezményt biztosítunk a BIONIKA termékek listaárából, az implantshop.hu webáruházból történő rendelés esetén.
  • Szakcikkeit ingyenesen megjelentetjük a BIONIKA implantológiai magazinban.
  • Részvételi lehetőséget biztosítunk az általunk szervezett tudományos konferenciákon, ahol számos új ismerettel gazdagodhatnak.
  • Klubtagjainak a BIONIKA segítséget nyújt innovatív ötleteik megvalósításában, elérhetővé válik számukra egyedi gyártás szolgáltatásunk, egyedi felár nélkül.

Eddigi eseményeink

Az ismeretek továbbadása és begyűjtése, megvitatása, közkinccsé válása érdekében háromszor szerveztünk már konferenciát Észak-Magyarországon. Egyszer Salgótarjánban Felkar Szimpóziumot, kétszer Miskolcon Fogászati-Implantológiai rendezvényt. Minden gyűlésünk tartalmasan telt, új felvetéseket, gondolatokat ébresztettek a tagok egymásban, érdemes volt az üléseken részt venni.

Közösségépítés

A tudományos munkák és tevékenységek mellett időt szakítunk a lazább, pihentető programokra is. Célunk az is, hogy tagjaink között ismeretségek és barátságok is köttessenek. Ezért a hivatalos események mellett csapatépítő jellegű programokat is szervezünk. Ilyen volt például az idén augusztusban megtartott Extra Barlangtúránk, az aggteleki cseppkőbarlangban. A kirándulás vezetője egyik alapító tagunk volt, aki fogorvosi szakmája mellett hivatásos barlangász is. Ez a túra nagyon kellemes hangulatban telt el, hiszen nem csak a tagok, hanem azok családtagjai is részt vehettek, így egy tartalmas napot tölthettünk el együtt.

Jövőbeni tervek

A Szeretnénk, ha minél több új klubtagot köszönthetnénk tagjaink között. A mérnöki és orvosi gondolkodás és közös tudás felhasználásával olyan orvostechnikai újítások tervezését és létrehozását tűztük ki célul, amely biztosítja a beteg emberek még szakszerűbb ellátását. Én hiszek abban, hogy közös együttműködéssel, ellesve a természet csodálatos találmányait, megoldásait, ezen lehetőségek felhasználásával maradandó értékeket alkothatunk. Legyen szó akár know-how-ról, technológiai fejlesztésről vagy akár egy konkrét termék megalkotásáról. Ehhez a tudományos munkához várjuk az Ön jelentkezését is!

Szeretnénk, ha minél több új klubtagot köszönthetnénk tagjaink között. A mérnöki és orvosi gondolkodás és közös tudás felhasználásával olyan orvostechnikai újítások tervezését és létrehozását tűztük ki célul, amely biztosítja a beteg emberek még szakszerűbb ellátását. Én hiszek abban, hogy közös együttműködéssel, ellesve a természet csodálatos találmányait, megoldásait, ezen lehetőségek felhasználásával maradandó értékeket alkothatunk. Legyen szó akár know-how-ról, technológiai fejlesztésről vagy akár egy konkrét termék megalkotásáról. Ehhez a tudományos munkához várjuk az Ön jelentkezését is!

A BIONIKA Medline Kft. hamarosan megkezdi legújabb projektjét, a BIONIKA Innovációs központ megvalósítását.

A jövőben is sok érdekes programmal és rendezvénnyel várjuk tagjainkat, jöjjön el egyre és nézze meg milyen BIONIKA Klub tagnak lenni!