Oldal kiválasztása

SZÁJMASZK VÁSÁRLÁSA

Rendeljen Ön is BIONIKÁTÓL

BIONIKA a Megoldás!

A COVID -19 járvány miatt a szájmaszkok iránti kereslet világszerte megnőtt, továbbá országunkban ez a termék hiánycikknek számít.
Cégünk a kialakult helyzetre való tekintettel FFP1-es kategóriájú szájmaszkokkal bővíti termékpalettáját.
Garantáltan jó minőségű szájmaszkokat kínálunk Önöknek, megfizethető áron!

 

Miért hasznos a szájmaszk?

 

A szájmaszk viselésének fontosságáról megoszlanak a vélemények, sőt sokan hangoztatják, hogy teljesen haszontalan a viselésük. Ez az álláspont részben helytálló, részben pedig nem. Az Egészségügyi Világszervezet hivatalos véleménye az, hogy a maszkot a légúti tüneteket produkáló (pl.: tüsszögő, köhögő) személyeknek kell viselniük, nem önmagukat, hanem a környezetüket védve ezzel. Mivel a koronavírus cseppfertőzés útján terjed, ezért nagyon fontos, hogy a szájon és orron át távozó testnedveinket kordában tartsuk. A szájmaszk tehát nem haszontalan, viszont tisztában kell lenni vele, hogy a viselésével elsősorban nem magunkat, hanem egymást védjük.

Szájmaszk helyes viselése

Annak érdekében, hogy a maszkot a rendeltetésének megfelelően tudjuk használni, a következő szabályok betartására kell törekedni:

  • igyekezzünk megőrizni a szájmaszk steril állapotát
  • felhelyezés előtt alaposan mossunk kezet vagy használjunk valamilyen fertőtlenítőt
  • ha a maszkot már felhelyeztük, utána lehetőleg már ne igazgassuk
  • ha a maszkunk többször használható, akkor fertőtlenítsük legalább 60 fokos mosással vagy megfelelő fertőtlenítő folyadékkal
  • evés, tüsszentés vagy orrfújás után a maszkot sterilizálni vagy pedig cserélni kell

Fontos még tudni, hogy a szájmaszknak használat közben folyamatosan csökken a hatékonysága és 3-4 óra használat után le kell cserélni, mert innentől már nem látja el a feladatát. A használatot követően a levett maszkot zacskóba kell helyezni, azt pedig egy zárható szeméttárolóba kell dobni, ugyanis a levett maszk fertőzött lehet.

Mit jelent a szájmaszkoknál a szabvány, milyen kategóriák vannak?

A minősített munkavédelmi szájmaszkokat az EN149-es európai szabvány szerint három kategóriába soroljuk: FFP1, FFP2 és FFP3 (FFP = Filterin Face Piece, magyarul arcvédő szűrőeszköz).
Az egyes kategóriákhoz különböző szűrőkapacitás tartozik:

Kategória Szűrőkapacitás
FFP1 80%
FFP2 94%
FFP3 99%

Bár látható, hogy 100%-os szűrést egyik felsorolt kategória sem garantál, de ne feledjük el, hogy már egy 80%-os kapacitású maszk viselésével is akár életeket menthetünk, hiszen egy óvatlan tüsszentéssel vagy köhögéssel bárkit megfertőzhetünk a környezetünkben. Ne feledjük továbbá, hogy vírushordozó lehet az is, aki nem érzi magát betegnek, ennek fényében megelőzés gyanánt mindenkinek célszerű viselni a maszkot olyan helyeken, ahol mások is tartózkodnak.
Ha úgy döntött, hogy Ön is szeretne szájmaszkot vásárolni, de eddig nem tudta honnan beszerezni, akkor a legjobb helyen jár. Egy kattintásra van a megoldástól!