Oldal kiválasztása

3D Builder titánháló

Csontpótlás implantációval együtt

3D Builder titánháló – Titánhálók új generációja a csontpótlásban

Implantáció előtt sokszor szükség az elvékonyodott csont pótlására. Az egyik leghatékonyabb módszer, amellyel a csontpótlás végezhető, a titánium membrán hálók alkalmazása. A BIONIKA által gyártott 3D Builder titánháló 4 féle formai kialakításban áll rendelkezésére felhasználóinknak. A hálókat mérnökileg úgy terveztük meg hogy a legelterjedtebb csonthiány típusokhoz és a műtéttechnikához a lehető legjobban illeszkedjenek a fizikai tulajdonságai.

Főbb jellegzetességei:● erős, de rugalmas anyag ● testreszabott, elődomborított forma ● kiváló biokompatibilitás ● egyszerű rögzítés implantátum zárócsavarral

BIONIKA Titánhálók új generációja - 3D builder titánháló

A 3D Builder alkalmazása

3D builder titánháló formaválaszték

3D Builder

3D Builder lemezeink négy féle formai kialakításban érhetőek el (A, B, C és D forma). A lemezeket elődomborított formában szállítjuk, ezzel is megkönnyítve a felhasználást.

A 3D Builder egyszerűen, az implantátumhoz tartozó zárócsavar segítségével is rögzíthető.

A BIONIKA 3D Builder titánháló Dr. Becsky Áron szakmai tanácsadásával került kifejlesztésre. 

Szakmai vélemény – Implantátum zárócsavarral is rögzíthető BIONIKA 3D Builder titánháló gyakorlati felhasználásához

“A mindennapi gyakorlatban enossealis implantátum beültetése kapcsán gyakran kényszerülünk valamilyen csontpótlásra. Laterális augmentációról beszélünk, ha a processus alveolaris szélessége nem elegendő az implantátum befogadására és ezért csontpótlásra kényszerülünk. Ha a csontvolumen elegendő megfelelő primer stabilitás kialakítására, de az implatátum – általában vesztibuláris – oldala csonttal nem fedett, akkor a fedetlen titánfelszínt valamilyen autológ vagy alloplasztikus csontpótló anyaggal kell fedni.

Az így bepótolt augmentátum szervülése szempontjából -mind gyógyulási időben, mind pedig csont konzisztenciában – egyértelműen a legjobb eredményre vezet a saját spongiosa forgács használata, a titán alloplasztikus és az alloplasztikus-autológ anyag keverékekkel szemben. Hátránya viszont az előző kettővel szemben, hogy a gyógyulási idő alatt (3 hónap) a tisztán saját csont augmentátum jelentősen veszíthet volumenéből, így az eredetileg crestalisan beültetett és augmentált implantátum relatíve supracrestalissá válhat.

Az eddig használható titánhálók külön köztidarabok és plusz alkarészek nélkül nem voltak alkalmasak az augmentátum túltöltésére, ezáltal a volumen involúció kompenzálására. Ezt a hiányosságot küszöböli ki a BIONIKA 3D Builder, mely lehetővé teszi az implantátum relatív subcrestalissá váló ,,túlaugmentálását”. Így az implantátum tiszta autológ spongiosa forgács beépülése esetén is crestalis helyzetű lesz az osszeointegrációs idő eltelte és a titánháló eltávolítása után.

A fenti tapasztalatom alapján, a technika jelenlegi állása szerint, a legjobb megoldásnak tartom és ajánlom minden implantológus figyelmébe, az implantátum zárócsavarjával is rögzíthető BIONIKA Medline Kft. által gyártott 3D Builder titánháló mindennapi gyakorlati alkalmazását, az implantációval egy időben történő csontpótlásra.

Debrecen, 2017.05.10.

Dr. Becsky Áron
fog- és szájbetegségek szakorvosa,
konzerváló fogászati és fogpótlástani szakorvos dentoalveolaris sebész,
a MAFIT aktív tagja