BIONIKA Velőűrszegek

 

A velőűrszegek különböző anatómiai területeken a hosszú csöves csontok velőűrjébe történő behelyezésre tervezett, implantátumok. Sebészileg kerülnek beültetésre a törött csontokba, törések rögzítésére alkalmasak. Csontok ideiglenes rögzítéséhez és stabilizációjához javallottak, például a proximális femur, a femoralis szár, a tibia és a humerus esetén.

Minőségi alapanyagok

Termékeink a lehető legjobb minőségű, magas biokompatibilitású alapanyagokból készülnek.

Korszerű technológia

Termékeink CE jellel rendelkeznek, és szigorú minőségirányítási rendszerben történik a gyártás folyamata.

Nagy méretválaszték

Akár átmérőről akár hosszméretről van szó, a BIONIKA kínálatában biztosan megtalálja amire szüksége van.

Hosszú távú garancia

Az összes BONIKA termékre hosszú távú, csere és pénz visszafizetési garanciát biztosítunk.

BCSCanulat combnyakcsavar

A combnyakcsavar önmetsző megoldású csavarmenete pontos illeszkedést biztosít és csökkenti a műtéti időt. A hatszög alakú csavarfejben menetes furat helyezkedik el. Ez teszi lehetővé a hatszög kulcsnyílású behajtó kulcs stabil rögzítését a combnyakcsavarhoz.

A menetes canulalt csavar testébe szintén önmetsző, menetes nyárs illeszkedik. A nyárs önfúró, önmetsző kialakítása jelentősen csökkenti a combnyakba bevezetett nyárs kicsúszásának veszélyét.

BGN – Genocephalicus velőűrszeg

A Bionika “T-szeg” condilus táji törések kezelésére lett kifejlesztve, mely condilus szegként, vagy genocephalicus szegként, vagy retrográd femur velőűrszeg néven is ismert. Felfúrás nélküli műtéttechnikához kifejlesztett szeg.

Canulalt D7 és D10mm-es keresztcsavarokkal stabilizálható proximális vég ● Tömör, kör formájú keresztmetszet ● Reteszelhető distalis vég, nyomáscsökkentő mentő furattal

BHL – Lamellás Humerus velőűrszeg

Jellegzetességei: ● A proximális vég 4mm-es csavarokkal reteszelhető.  ●  A canulalt szeg distalis vége három irányban szétnyíló lamellákkal rögzíthető a csontüregben  ●  A reteszelt állapot a prokszimalis végen bevezetett hosszú csavarhúzó segítségével bal irányba forgatott reteszelő gombával biztosítható.

BHN – Humerus velőűrszeg

Jellegzetességei: ● A proximális vég 4mm-es csavarokkal reteszelhető. Az axiális irányú kompresszió az ábrán látható módon biztosított. Ovális furat és kompressziós csavar alkalmazásával. ● A tömör szeg, 7-8mm-es kör keresztmetszettel rendelkezik ● A distalis vég reteszelését 4mm-es reteszcsavarokkal lehet megoldani, univerzális distális célzóval.

BTN – Tibia velőűrszeg

Jellegzetességei: ● Felfúrás nélküli műtéttechnikához kifejlesztett szeg ● Dinamizálható proximális vég. ● Tömör kör formájú keresztmetszet. ● Reteszelhető distalis vég, nyomáscsökkentő mentő furattal

BYN – Femur „Y” velőűrszeg

Jellegzetességei: A BIONIKA Femur „Y” tömör, felfúrás nélkül beültethető szeg, dinamikusan reteszelhető combnyakcsavarral és reteszelhető distalis véggel, nyomáscsökkentő furattal. Combnyaktörések rögzítésére alkalmazható.

BFN – Trochanter velőűrszeg

Jellegzetességei: ● Felfúrás nélküli műtéttechnikához kifejlesztett szeg ● A szeg proximális vége egy fix rögzítést biztosító kör furattal és egy dinamizálást lehetővé tevő ovális furattal rendelkezik. A dinamizálás az axiális csavar segítségével végezhető.●Tömör, kör formájú keresztmetszet ●Reteszelhető distalis vég, nyomáscsökkentő furattal