BIONIKA Cortical Implantációs Rendszer

CORTICAL

Implant System

Normál ● Extra rövid ● Extra vékony

A Cortical Implantátumok jellegzetességei

Kúpos kapcsolat:  Hexacon

A mérnöki gyakorlatban már jól bevált, legtökéletesebb illeszkedést biztosítja. 30 fokos kúpszöget használunk, mely mikromozgás mentes erőátvitelt eredményez, és kedvező feltételeket nyújt a pontos nyitott vagy zárt kanalas mintavételhez, még nagyobb szögeltérések esetén is.

Cortical, hatszöges csatlakozás
Cortical Implant

Cortical Level: Az implantátum bennmaradási esélyét lényegesen javítja ha a corticalis szintre illetve az alá ( 0,5-1 mm-re ) kerül behelyezésre az implantátum felső pereme.

Platform switching: A felépítmény kapcsolódó átmérője kisebb mint az implantátum csonthoz kötődő külső része. A lágyszövet így rázár a csontfészek és az implantátum érintkezési felületének bemenő nyílására, letakarva, leszigetelve azt, mint egy tömítőgyűrű.

Kúpos, spirálisan mikrobarázdált corticalis felület: A több bekezdésű mikrobarázdált spirális felület a corticalisba kapaszkodva, jelentős teherviselő elemként funkcionál és biztosítja a mikromozgás mentes állapotot, a gyors beépüléshez.

Root-forma, nagy menetemelkedésű spongiosa menet: A menet – kúposságának és nagy menetemelkedésű, nagy menetmélységű, önmetsző kialakításának köszönhetően – csonttömörítő hatással rendelkezik.

A BIONIKA Cortical Normál implantátumok átlagos csontszerkezet esetén nyújtanak széleskörű alkalmazási lehetőséget. Beültetésnél figyelemmel kell lenni mind a platform, mind a névleges átmérőre. Ugyancsak fontos, a rendelkezésre álló csontállomány szerinti, helyes beültetési hossz megválasztása.

Ezen Normál típusú implantátumokhoz az eredeti natúr „TITÁN” színű technikai implantátumok és felépítmények használatosak.

Cortical Normal
Cortical Short

A Cortical Extra-Rövid implantátum jellegzetessége a rövid, tömzsi geometria, mely vertikális irányú csontleépülés esetén adhat kedvező eredményt. Felépítménystruktúrája azonos a Normál kivitellel. Csatlakozó méretei viszont különböznek, ezért a jobb áttekinthetőség és a gyors megkülönböztetés érdekében „KÉK” színű technikai implantátumokat és felépítményeket használunk ennél az alrendszernél.

A Cortical Extra-Vékony implantátumok alkalmazási területe a vékony állcsont gerinc. A konstrukció. Ebben az esetben is megtartja a Normál kivitel jellegzetességeit, ezért a mintavételi és a protetikai feladatok ellátása, hasonlóan egyszerű és pontos marad mint a Normál alrendszer esetében.

A felépítményeit és technikai implantátumát az ø3,0mm esetében „SÁRGA” színnel láttuk el.

Cortical Slim