BIONIKA BioLevel Implantációs Rendszer, implantátumok és felépítmények széles választékával.

BioLevel

Implant System

A legszélesebb körben alkalmazott kapcsolat a világon

BIOLEVEL – Egyszerűen nagyszerű

A legteljesebb megoldási lehetőség melyet az orvos a betegének nyújthat

BIOLEVEL kompatibilitása: Alpha-Bio®, Zimmer®, Biohorizons®, Cortex®, AB®, IQ Implants®, MIS – Seven®, Implant Direct – Legacy®

Felmerült az igény a fogorvosi és implantológusi gyakorlat során egy szélessávú kompatibilitásra a fogászati implantátumok között. Így 2000-ben kifejlesztésre került a BIOLEVEL implantátum család, mely az implantátum beültető eszközei és a felépítmények vonatkozásában is jelentős előrelépést hozott a gyakorlatban.

Az alkalmazott implantátum platform kapcsolat rendszer lehetőséget biztosít az orvosnak arra hogy a legszélsőségesebb csontkínálat esetén is készen álljon a páciense rágóképességének visszaállítására.

Biolevel implantátum
Hatszöges csatlakozás, mely kompatibilis a következő rendszerekkel:  Alpha-Bio ®, Zimmer ®, Biohorizons ®, Cortex ®, AB ®, IQ Implants ®, MIS - Seven ®, Implant Direct - Legacy ®

Kapcsolat: Cone & hex

Az összetett kúp és hatszög hasáb geometria tökéletes illeszkedést biztosít. A 90° kúpszög mikromozgás mentes erőátvitelt eredményez. Mélyen az implantá- tum belsejébe szuperponálja az erőket.

A vékonyø3.0 mm-es átmérőjű, ø2.75 mm platformú és a A ø3.25 mm-es átmérőjű, ø3.00 mm platformú BIOLEVEL implantátum kiválóan alkalmas az átlagosnál vékonyabb csontszerkezet esetében, a kivehető fogművek hosszú távú megtartására.

A normál, ø3.75 mm illetve ø4.25 mm átmérőjű, ø3.5 mm platformú BIOLEVEL implantátum kiválóan alkalmas az átlagos csontszerkezetek esetében, a fogművek hosszú távú megtartására. Ezzel a típussal lefedhető az előforduló esetek 75%-a.

A vastag, ø4,75 mm illetve ø5,25 mm átmérőjű, ø4,50 mm-es platformú, valamint a ø6,00 és ø7,00 mm átmérőjű, ø5,7 mm-es platformmal rendelkező BIOLEVEL implantátum kiválóan alkalmas átlagosnál nagyobb csontállomány esetében, a fogművek hosszú távú megtartására, normál rágóerő esetén.

A BioLevel rendszerben 8 különböző átmérőjű implantátum áll rendelkezésére.
BioLevel

A BioLevel Implantátumrendszer jellegzetességei:

Kapcsolat: Cone & hex – Az összetett kúp és hatszög hasáb geometria tökéletes illeszkedést biztosít.

Cortical Level – Az implantátum bennmaradási esélyét lényegesen javítja ha a corticalis szintre, illetve az alá kerül behelyezésre az implantátum felső pereme.

Platform switching – A felépítmény kapcsolódó átmérője kisebb mint az implantátum csonthoz kötődő külső része. A csont rákúszhat az implantátum felső peremére.

Spirálisan mikrobarázdált felület – A mikrobarázdált spirális felület jelentős teherviselő elemként funkcionál. Az önzáró menetstruktúra és a ciklois zsinórmenet mikromozgás mentes állapotot és gyors beépülést biztosít.

Anatómiai foggyökér forma – Az implantátum csavarmenet kúposságának és nagy menetemelkedésének, menetmélységének, önzáró és önmetsző kialakításának köszönhetően csonttömörítő hatású, kellő körültekintéssel akár azonnal terhelhető.

Lekerekített implantátum vég – Az implantátum behelyezésekor elősegíti a kisebb mértékű irányváltoztatásokat.