Az utazó implantológus segítőtársai

Nem elegendő a tökéletes implantátum rendszer megtalálása, a sikeres implantációhoz nélkülözhetetlen a megfelelő műszerek használta is. A BIONIKA szem előtt tartva a partnerei igényeit, igyekszik olyan termékeket kifejleszteni, melyek a lehető legjobban megfelelnek a modernkori orvostechnikai követelményeknek. A BIONIKA Fogászati műszerek egyszerűbbé teszik a műtétek folyamatát, így Ön jobban koncentrálhat páciense igényeire.

Utazó csavarhúzó készlet – praktikus megoldás minden esetben

A BIONIKA kifejlesztette csavarhúzó- és teszt készleteit, melyek tökéletes működést biztosítanak a beavatkozások során. Azzal a céllal hoztuk létre ezen szetteket, hogy egyszerűvé váljon a fejcsavarok, implantátumok és felépítmények beültetése és kivétele. Ha Ön „implantológiában utazik”, vagy Önhöz utaznak ismeretlen implantátummal a szájukban páciensei, nélkülözhetetlen a BIONIKA Utazó csavarhúzó- és tesztkészlete, mely tartalmazza a Magyarországon előforduló leggyakoribb implantátumrendszerekhez a Kulcsot.

BIONIKA kis Utazó csavarhúzó készlet. Fogászati műszerek, kézi kulcsok feliratozott tálcában.

1. Utazó csavarhúzó készlet

Alapkészletünk könnyű, eloxált alumínium sterilizáló dobozban kerül forgalomba. A szett 13 db. kézikulcsot tartalmaz, egy adaptert gépi könyök szárakhoz, illetve egy racsnis nyomatékkulcsot. Ezek a legfontosabb eszközök, melyekre egy implantológusnak szüksége van.

Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a felhasználást, betűkódokkal, valamint a méretek és a geometriák jelölésével láttuk el készleteinket.

BIONIKA Utazó Implantátum teszt kulcskészlet színjelölésekkel, feliratozott tálcában, sterilizálható dobozban.

2. Utazó implantátum teszt kulcskészlet

Igényes, eloxált alumínium dobozban helyezkedik el az implantátum teszt kulcskészlet. 23 darab kulcsot tartalmaz, melyek kompatibilisek a legnépszerűbb implantátum márkákkal. Minden egyes márkához több átmérőjű kulcs áll az Ön rendelkezésére. Ezen kulcskészlet segítségével tesztelhető az implantátumokkal beérkező beteg esetében a csontosodás megfelelősége. Persze mellékfunkcióként arra is alkalmas, hogy a nem megfelelő implantátumot eltávolítsuk vele. A csomag tartalmaz továbbá egy racsnis nyomatékkulcsot is.

3. Utazó Dual csavarkulcs- és tesztkészlet

Az előzőekben bemutatott két készlet ötvözése egy tálcában. Ebben a szettben megtalál minden kézi kulcsot amelyre szüksége lehet a világon leggyakrabban előforduló implantátumokhoz!

A csomag 13 csavarkulcsot, illetve 23 implantátum behajtó kulcsot tartalmaz a csontosodás teszteléséhez. Ezen felül megtalálható még a készletben egy adapter gépi könyök szárakhoz és egy racsis nyomatékkulcs.

BIONIKA Utazó Dual csavarkulcs-és tesztkészlet, tálcával és dobozzal együtt is sterilizálható.

Racsnis nyomatékkulcs

A racsnis nyomatékkulcs a csavarok adott nyomatékkal való meghúzására és az implantátumok behelyezésére alkalmas eszköz. Előre beállított csavarónyomaték mellett biztosítja az optimális erőátvitelt az implantátum behelyezése során. A nyomaték 15-35 Ncm között változtatható. A kívánt nyomatékok 15 Ncm-től jobbra forgatással állíthatók be a kívánt értékre. A racsnis nyomatékkulcs beállító csavarját ütközésig becsavart állapotba helyezve a kulcs nyomatéka végteleníthető, vagyis a skálán feltűntetett nyomatékoktól jóval nagyobb nyomaték kifejtésére is alkalmas, szükség

BIONIKA racsnis nyomatákkulcs 15-35 Ncm skálával, a használatot megkönnyítő jelölésekkel.

Fogászati műszerek és műszerkészletek a sikeres implantációhoz

Az implantáció során elengedhetetlen a megfelelő minőségű és hatékonyságú műszerek használata. Fogászati műszerkészleteinket azzal a céllal hoztuk létre, hogy Ön megtalálja az implantációhoz szükséges összes eszközt egyetlen, előre összeállított készletben. Így Önnek elég egy műszerkészletet vásárolnia. A nagy méretválaszték lehetővé teszi a készlet széleskörű felhasználhatóságát. A tálcák a műtéttechnikai sorrend szerint vannak felépítve, használatukat feliratozás könnyíti meg. A sterilizáló tálcát és dobozt modern CAD-CAM technológiával állítjuk elő.

BIONIKA Nagy műszerkészlet

A BIONIKA Nagy műszerkészlet 33 műszert tartalmaz. Megtalálhatóak benne az előkészítő eszközök a fúrást megelőző műveletekhez, a menetformázáshoz szükséges fúrók, a menetárok kalibráló fúrók, párhuzamosítók, implantátum behajtók, protetikai eszközök, valamint a csavarok adott nyomatékkal való meghúzására és az implantátumok behelyezésére alkalmas racsnis nyomatékkulcs.

BIONIKA Nagy műszerkészlet fogászati implantációhoz, színjelölésekkel, feliratokkal, a műtéttechnika sorrendje szerint kialakítva.

Kis műszerkészlet

A BIONIKA által összeállított Kis műszerkészlet egy rendkívül praktikus, gazdaságos megoldás. Ugyanazokat a műszereket tartalmazza, mint a nagy műszerkészlet, csak kisebb méretválasztékban, de a gyakorlott implantológusnak ez a szűkített változat is nagy segítségére lehet. Különösen ha utazásnál helytakarékos megoldásra van szükség. A műszerek méretválasztéka minden műszerkészletünknél alkalmazkodik a különböző típusú implantátumrendszerekhez, megbeszélés szerint változtatható.

BIONIKA Kis műszerkészlet fogászati implantációhoz, kis mérete miatt ideális utazáshoz. A legalapvetőbb implantációhoz szükséges fogászati műszereket tartalmazza egy sterilizálható dobozban.

Összefoglalásként

Napjainkban nem csak a beteg utazik orvosához, hanem igen gyakran az implantológus is betegéhez, a partner klinikákhoz, ahol ismeretlen feladatok is várhatják. Erre való felkészülésben segítő társa a BIONIKA, műszerkészleteivel.

Hajdú József

MSc gépészmérnök, gazdasági mérnök,
egészségügyi szakközgazdász
BIONIKA Medline Kft.

Cikk információ

  • Eredeti megjelenés Implantológia
  • Szerző Hajdú József
  • Dátum 2017/XIV. évf.-2. szám
  • URL www.dental.hu