BIONIKA HiCON Implantációs Rendszer

HiCON

Implant System

Egyszerűen jó – egyszerű megoldás átlagos csontszerkezethez

Kapcsolat: Cone & Hex & Cilinder

A HiCON implantátumoknál használt összetett kúp és hatszög hasáb + henger geometria a mérnöki gyakorlatban már jól bevált, tökéletes illeszkedést biztosítja. 25 fokos, könnyen oldható kúpszöget alkal-mazunk, mely mikromozgás mentes erőátvitelt eredményez és kedvező feltételeket nyújt a pontos nyitott vagy zárt kanalas mintavételhez. Mélyen az implantátum belsejé-be szuperponálja az erőket. A fej hengeres nyúlványának pontos illesztése, biztosítja a fej billenő stabilitását.

BIONIKA HiCON Implantációs Rendszer - csatlakozás

A fogorvosi és implantológusi gyakorlatban igény merült fel a különböző fogászati implantátumok között egy olyan implantátum rendszerre mely a lehető legegyszerűbb módon fedi le az átlagos csontszerkezettel rendelkező páciensek körét.

Főbb jellegzetessége az, hogy a szokásos megoldásoktól eltérően jobban követi a biológiai foggyökér formát, a primer stabilitást biztosító menet struktúrája pedig több mint 25 éves tapasztalatnak megfelelően a legkorszerűbb és lehető legnagyobb primer stabilitást nyújtó konstrukció, mely jól alkalmazkodik mind a corticalis és spongiosa álcsont szerkezethez. Így került kifejlesztésre a HiCON termékcsalád. Cone & Hex & Cilinder kapcsolat – Ezen összetett kúp és hatszög hasáb + henger geometria a mérnöki gyakorlatban már jól bevált, tökéletes illeszkedést biztosítja. Platform switching – A felépítmény kapcsolódó átmérője kisebb, mint az implantátum csonthoz kötődő külső része. A csont rákúszhat az implantátum felső peremére. Ajánlott beültetési mélység: Implantátum hossz + 0,5-1mm. Lekerekített önfúró implantátum vég Az implantátum behelyezésekor elősegíti a kisebb mértékű irányváltoztatásokat.

Kúpos, spirálisan mikrobarázdált corticalis felület – A több bekezdésű mikrobarázdált spirális felület a corticalisba kapaszkodva jelentős teherviselésű elemként funkcionál, mind a primer, mind a későbbi fázisokban. Ezen kúpos tömítő, önzáró, rádiuszos menet struktúra elősegíti a dinamikus erőhatások levezetését, és biztosítja a mikromozgás mentes állapotot a gyors beépüléshez. Anatómiai foggyökér forma – nagy menetemelkedésű, önkompressziós spongiosa menet A HiCON követi az anatómiai foggyökér formát. Az implantátum csavarmenet – kúposságának és nagy menetemelkedésű, nagy menetmélységű, önzáró és önmetsző kialakításának köszönhetően – csonttömörítő hatással rendelkezik. Ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy igény szerint akár azonnal terhelhető legyen az implantátum a nagy primerstabilitás eredményeként. Lekerekített önfúró implantátum vég – Az implantátum behelyezésekor elősegíti a kisebb mértékű irányváltoztatásokat.

HiCON Implant System
BIONIKA HiCON Implantációs Rendszer - katalógus

További részletekért tekintse meg katalógusunkat!