BIONIKA Corticon Implantációs Rendszer

CORTICON

Implant System

Kapcsolat: Cone & hex

Az Corticon implantátum csatlakozása összetett kúp és hatszög-hasáb geometria, mely a mérnöki gyakorlatban már jól bevált, legtökéletesebb illeszkedést biztosítja. Az Corticon esetében 22 fokos kúpszöget használunk, mely mikromozgás mentes erőátvitelt eredményez, és kedvező feltételeket nyújt a pontos nyitott vagy zárt kanalas mintavételhez. Mélyen az implantátum belsejébe szuperponálja az erőket.

Corticon Conical Connection, 3 bütyökformával
átmérők szerinti színkódolás

A CortiCON jellegzetes tulajdonságai:

Cortical Level – Az implantátum bennmaradási esélyét lényegesen javítja ha a corticalis szintre, illetve az alá kerül behelyezésre az implantátum felső pereme.

Platform switching – A felépítmény kapcsolódó átmérője kisebb mint az implantátum csonthoz kötődő külső része. A csont rákúszhat az implantátum felső peremére.

Spirálisan mikrobarázdált felület – A mikrobarázdált spirális felület jelentős teherviselő elemként funkcionál. Az önzáró menetstruktúra és a ciklois zsinórmenet mikromozgás mentes állapotot és gyors beépülést biztosít.

Anatómiai foggyökér forma – Az implantátum csavarmenet kúposságának és nagy menetemelkedésének,  menetmélységének, önzáró és önmetsző kialakításának köszönhetően csonttömörítő hatású, kellő körültekintéssel akár azonnal terhelhető.

Lekerekített implantátum vég – Az implantátum behelyezésekor elősegíti a kisebb mértékű irányváltoztatásokat.

MÉRETVÁLASZTÉK:

Az Corticon implantátum rendszer öt különböző átmérőjű implantátumot foglal magába. Mindegyik átmérőjű implantátum négyféle hosszban kapható, valamint a ø4.0, ø5.0 és ø6.0 elérhetőek rövid, 7 mm-es hosszban is, hogy minden helyzetre megtalálhassa a megfelelő megoldást. A ø3.0 és ø3.5 átmérőjű implantátumok kiválóan alkalmasak átlagosnál vékonyabb csontszerkezet esetében, a fogművek hosszú távú megtartására. A ø4.3 átmérő átlagos csontszerkezet, míg a ø5.0 és ø6.0 átmérőjű implantátumok használata átlagosnál nagyobb csontállomány esetében előnyös.