COMPATIBLE kompatibilitás táblázat

COMPATIBLE Felépítményeinket úgy alakítottuk ki, hogy azok tökéletesen illeszthetők legyenek más rendszerekhez és műszerekhez egyaránt. Széles felépítmény választék áll rendelkezésre, melyek kapcsolódási felülete a kívánt rendszer szerint választható. Az implantátumfej kialakítása nem minden esetben egyezik meg, csak kompatibilis az eredeti konstrukcióval. Egyedi megoldások is rendelhetők.

 

COMPATIBLE Felépítmények választéka

 

Megnevezés Sulkus magasság (mm) Fej magasság (mm) Leírás Geometria Tartozékok
Protetikai elemek
Ínyformázó fej, keskeny 2 / 4 / 6 Funkciója az implantátum feletti lágyrész megfelelő, formázott gyógyulását biztosítani az implantátum átmérőjének megfelelő szélességben.
Ínyformázó fej, anatómiai 2 / 4 / 6 Funkciója az implantátum feletti lágyrész megfelelő, anatómiai formát követő gyógyulását biztosítani az implantátumhoz kapcsolódó anatómiai fejrész formájának megfelelően.
Technikai implantátum 12 A technikai implantátum funkciója a szájban lévő implantátum helyettesítése a száj, gipsz vagy egyéb anyagból készült modelljében, a fogsor elkészítéséhez.
Mintavételi fej, zárt kanálhoz 11 A beteg szájmodelljének elkészítéséhez szükséges segédeszköz, mely zárt mintavételi kanál esetén alkalmazható.
Mintavételi fej, nyitott kanálhoz 11 A beteg szájmodelljének elkészítéséhez szükséges segédeszköz, mely nyitott mintavételi kanál esetén alkalmazható.
Fejek felragasztható fogműhöz
Kiégethető műanyagfej, pozícionált 12 Öntött hidak esetén az öntőforma elkészítéséhez szükséges pozícionált mintázófej, mely köré helyezett mintázó anyagból készül el a fog geometriai formája.
Kiégethető műanyagfej, nem pozícionált 12 Öntött hidak esetén az öntőforma elkészítéséhez szükséges nem pozícionált mintázófej, mely köré helyezett mintázó anyagból készül el a fog geometriai formája.
Öntőfej Co-Cr, fém alappal, pozícionált 12 Egy olyan kombinált fej, melynek az implantátumhoz illeszkedő része Co-Cr anyagból készül. Öntésnél az öntőformába beágyazott Co-Cr fém alapra ráolvad a formába öntött anyag.
Öntőfej Co-Cr, fém alappal, nem pozícionált 12 Egy olyan kombinált fej, melynek az implantátumhoz illeszkedő része Co-Cr anyagból készül. Öntésnél az öntőformába beágyazott Co-Cr fém alapra ráolvad a formába öntött anyag.
Interface, pozícionált Az interface funkciója az implantátum és a fogmű kapcsolat célszerű átalakítása, mely esetben szükséges az elfordulásgátlás biztosítása.
Interface, nem pozícionált Az interface funkciója az implantátum és a fogmű kapcsolat célszerű átalakítása, mely esetben nem szükséges az elfordulásgátlás biztosítása.
Gömbcsuklós fej, pozícionált 1 / 3 Öntött hidak esetén az öntőforma elkészítéséhez szükséges mintázó fej résszel rendelkezik, mely köré helyezett mintázó anyagból készül el a fog geometriai formája. Célszerűen úgy van kialakítva, hogy a kiégethetű mintázó fejrész egy gömbfelületen el tud fordulni és 0-30° között egy célszerűen kialakított torx kulcsnyílású csavarral rögzíthető az implantátumhoz. Egy olyan kombinált fej, melynek az implantátumhoz illeszkedő része Co-Cr anyagból készül. Öntésnél az öntőformába beágyazott Co-Cr fém alapra ráolvad a formába öntött anyag.
Gömbcsuklós fej, nem pozícionált 1 / 3
Ideiglenes fejek
Ideiglenes fej, pozícionált 12 Ideiglenes fogmű elkészítésére szolgáló pozícionált titán felépítmény.
Ideiglenes fej, nem pozícionált 12 Ideiglenes fogmű elkészítésére szolgáló nem pozícionált titán felépítmény.
Ideiglenes fej, pozícionált, PEEK 12 Ideiglenes fogmű elkészítésére szolgáló pozícionált műanyag felépítmény.
Ideiglenes fej, nem pozícionált, PEEK 12 Ideiglenes fogmű elkészítésére szolgáló nem pozícionált műanyag felépítmény.
Fejek felragasztható fogműhöz
Keskeny fej, egyenes 9 Az egyenes keskeny fej kis férőhelyigényű felragasztott fogmű elkészítéséhez.
Keskeny fej ferde, 15°, 25° 9 Kis férőhelyigényű felragasztott fogmű elkészítéséhez, abban az esetben alkalmazható, ha az implantátum tengelye 15-25°-ban eltér a természetes fogak irányától.
Univerzális fej, egyenes 11 Ragasztott fogműveknél az esetek nagy részében megoldást ad az átlagos fogsorok elkészítéséhez.
Univerzális fej, ferde 15°, 25°, 35°, 45° 11 Abban az esetben alkalmazható, ha az implantátum tengelye 15-45°-ban eltér a természetes fogak irányától.
Anatómiai fej, egyenes 2 / 4 / 6 Ragasztott fogműveknél az esetek nagy részében megoldást ad. Olyan vállkiképzéssel rendelkezik, mely követi az ínyből kiálló korona áthatásvonalát.
Anatómiai fej, ferde 15°, 25° 2 / 4 / 6 Abban az esetben alkalmazható, ha az implantátum tengelye 15-45°-ban eltér a természetes fogak irányától.
Trapéz fej 15°, 25°, 35°, 45° 9 / 11 / 13 Nagy szögeltérések esetén használatos, csiszolással párhuzamosítható. Körszimmetrikus kialakítású. Nagy ráfordítást igényel.
Delta fej 15°, 25°, 35°, 45° 9 / 11 / 13 Nem körszimmetrikus kialakítású forma, mely a ferde fejek A és B pozíciója közötti fej kialakítására alkalmas, kis ráfordítással, nagy szögeltérések esetén.
Gömbfej 0,5 / 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 Kivehető fogművek gömb formájú patentrésszel ellátott rögzítőeleme. Több méretben készül a gömbfej és a sulkus.
Lokátorfej 0,5 / 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 Kivehető fogművek torus formájú peremmel ellátott rögzítőeleme.
Fejek csavarozott fogműhöz
Multi-unit fej, egyenes 0,5 / 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 Az alacsony kúpos fejrésznek köszönhetően a paracentrikusan elhelyezkedő implantátumokra is pontos illeszkedéssel ráhelyezhető a fogsor, melyet csavarral rögzítünk.
Multi-unit fej, átmenőcsavaros 0,5 / 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 Rövid kúpos felépítmény, mely paracentriukusan elhelyezkedő implantátumok esetén biztosítja a fogmű precíz illeszkedését. Rögzítése egy hosszú átmenőcsavarral biztosított.
Multi-unit fej ferde, 15°, 17°, 20°, 25°, 30° 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 Nagy szögeltérés esetére (>20°) kifejlesztett közdarab. Átmenőcsavarral rögzíthető az implantátumhoz, a fogmű pedig a felépítmény kúpjában lévő csavarmenethez rögzíthető multi-unit fejcsavarral.
MC fej ferde, 20°, 30° 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 Nagy szögeltérés esetére (>20°). A felépítmény test két részből áll, ún. csészéből és a belecsavarható kúpos fejrészből. A fogmű a felépítmény kúpjában lévő csavarmenethez rögzíthető multi-unit fejcsavarral.
Multi-unit SR fej, becsavarható 0,5 / 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 Funkciója megegyezik a multi-unit fejekkel, azzal a különbséggel, hogy a hosszabb kúpkialakítás lényegesen növeli a billenőstabilitást.
Multi-unit SR fej, ferde 20°, 30° 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 A ferde SR fej funkcióját tekintve megegyezik a multi-unit fej kialakításával, azzal a különbséggel, hogy a 3 és 5 mm hosszú kúp nagy billenőstabilitást kölcsönöz a felépítménynek. Nagy szögeltérés esetére (>20°).
CAD-CAM elemek
Titán bázis 5 Az implantátum és a fogmű közötti precíz kapcsolatot biztosítja, ha a fogmű alapanyaga nem ad megfelelő stabilitást. Jellemzően műanyag és cirkon fogsoroknál használatos.
Préskerámia alap 5 Préskerámiából készült fogművekhez ajánlott pozícionált felépítmény. A tengelyre merőleges barázdákkal és hosszanti irányú horonnyal van ellátva a préskerámia megfelelő tapadása érdekében.
Csőfej, pozícionált 9 Ragasztott fogművek megtartására alkalmas pozícionált felépítmények, melyek főleg cirkon anyagból készülnek.
Csőfej, nem pozícionált 9 Ragasztott fogművek megtartására alkalmas nem pozícionált felépítmények, melyek főleg cirkon anyagból készülnek.
Scanbody fej, átmenőcsavaros 12 CAD-CAM technikához, szkenneléshez alkalmazott felépítmény, elsődlegesen szóló koronákhoz használják. A szájban lévő implantátum pozícióját hivatott meghatározni.
Scanbody fej, becsavarható 12 CAD-CAM technikához, szkenneléshez alkalmazott felépítmény, elsődlegesen fogmű hidakhoz használják. A szájban lévő implantátum pozícióját hivatott meghatározni.