Július 23. az Olimpiai világnap

e-BIONIKA Hírek

A világnapok olyan nemzetközi események, amelyeket az ENSZ (Egyesült Nemzetek Szervezete) vagy más nemzetközi szervezetek hoznak létre és támogatnak. Ezek a napok egy adott ügy, téma vagy probléma fontosságának és tudatosságának megünneplését szolgálják.

A világnapok célja általában az, hogy felhívják a figyelmet egy adott problémára és ösztönözzék a társadalmat a változásra és a cselekvésre. Ezek a napok lehetnek figyelemfelhívó kampányok, események, rendezvények vagy kezdeményezések, amelyek segítenek megismertetni és megérteni egy probléma vagy ügy jelentőségét.

Mutatjuk is, hogy a mai napon mit, miért és hogyan ünnepelnek világszerte és azt is megosztjuk Önnel, hogy miként kapcsolódik a BIONIKA tevékenysége ehhez a mai világnaphoz. 

Olimpiai Világnap

Az olimpiai világnap egy olyan esemény, amelyet minden év június 23-án ünnepelnek világszerte. Ez a nap az olimpiai mozgalom születésnapja, melyet azért jelöltek ki, mert 1894. június 23-án alapították meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB). Az olimpiai világnap célja, hogy együtt ünnepeljük az olimpiai értékeket, a sportot és az egész világot átívelő összetartást.

Az olimpiai mozgalom az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb nemzetközi sportesemény, amelyet a világ minden táján várnak és szeretnek az emberek. Az olimpiákon a sportolók több mint 200 országból gyűlnek össze, hogy méltóképpen képviseljék hazájukat és a legmagasabb szinten versenyezzenek. Az olimpiai világnap emlékeztet bennünket arra, hogy a sport összehozza az embereket, erősíti a testet és a lelket, és hozzájárul a közösségépítéshez. Az olimpiai világnap alkalmából megrendezésre kerülő események fő célja, hogy felhívják a figyelmet az olimpiai értékekre, a barátság, az egészség, a testmozgás, a kultúra és a fair play szerepére és fontosságára. 

Lézer a fogászatban

Magyar Sportsikerek: A Hazai Csúcstartók a Nemzetközi Porondon

Magyarország hosszú történelme során számos kiváló sportteljesítményt és sikertörténetet tudhat magáénak. A magyar sportolók által elért eredmények nem csak a hazai közönséget, hanem az egész világot lenyűgözték. Az alábbi sportágakban a magyar sportolók rendszeresen sikeresen szerepelnek:

Vízilabda: A magyar vízilabda-válogatott a világ egyik legjobb csapata. Több világ- és Európa-bajnoki címmel büszkélkedhetnek, és számos olimpiai éremmel gazdagították a hazai sporttörténelmet.

Kajak-kenu: A kajak-kenu sportágban a legjobbak között tartják számon a magyarokat. A magyar sportolók olimpiai aranyérmet szereztek többek között K-1 1000 méteren, K-2 1000 méteren, valamint C-1 1000 méteren és C-2 1000 méteren.

Vívás: A magyar vívók rendszeresen szerepelnek olimpiai és egyéb nemzetközi játékokon és számos érmet szereztek hazánknak. Sportolóink a kardvívás és a párbajtőr területén különösen erősek.

Labdarúgás: A magyar labdarúgás hosszú és gazdag történelemmel rendelkezik és számos sikertörténettel büszkélkedhet. A magyar futball válogatott az 1950-es években kiemelkedő eredményeket ért el és az akkori „Aranycsapat” sikereinek köszönhetően a magyar futball hírneve nemzetközileg is elismert lett. Hazánkban a sport népszerűsége azóta is töretlen, hiszen az emberek többsége aktívan részt vesz ebben a sportban, legyen szó szurkolásról vagy szórakozásból történő mozgásról. 

A sport és a BIONIKA kapcsolata

A sport és a „bionika” között szoros kapcsolat van, hiszen a „bionika” tudományág, számos területen segíti a sportteljesítmény fejlesztését és a sportolók jobb teljesítményét. A BIONIKA Medline Kft. a „bionika” tudományágról kapta a nevét, melynek célja az élő természetben kifejlődött megoldások átültetése a műszaki gyakorlatba. A „bionika” a biológia, a mechanika és az elektronika szaktudományok ötvözésével, a természetből vett ötletekre alapozva hozza létre az emberi igényeknek és szükségleteknek megfelelő új termékeket.

A bionika segítségével különböző mozgásszervi rendszerek és protézisek fejleszthetők, amelyek segíthetnek a mozgássérült vagy sérült sportolóknak. Ez lehetővé teszi számukra, hogy aktívan részt vegyenek a sportban és elérjék a maximális teljesítményt. A bionika a sportolók sérülések utáni rehabilitációjában is tud segíteni.

 

Tudta, hogy a BIONIKA saját futball csapattal is rendelkezik?

A BIONIKA SC csapata az olimpiai napon kívül is aktívan tevékenykedik és többnyire kimagasló eredményeket ér el.  A BIONIKA foci csapata csakúgy, mint a BIONIKA munkatársai mindig a maximális teljesítményre törekednek, legyen szó implantátum gyártásról, kutatás-fejlesztésről vagy éppen fociról.

Szívesen várjuk egyik mérkőzésünkre! Szurkoljunk együtt! Ne feledje, hogy a popcornt mi álljuk!


Köszönjük együttműködését! Hálánk jeléül ismét egy rendkívüli ajánlattal készültünk, ami még különlegesebbé teszi ezt a mai világnapot: 

Ismerje meg a BIONIKA Júniusi Képes ajánlatát:

◄ Megjelent a BIONIKA Képes Ajánlat 

júniusi száma! 

A PDF-ben kattintson a termék képére és rendelje meg még ma!