Azonnal terhelhető BIONIKA implantátumok

e-BIONIKA Hírek

Az implantológiában jártas szakemberek hazánkban több száz, világviszonylatban több ezer féle fogászati implantátum rendszer közül válogathatnak. A nagy kérdés a mai napig is az, hogy „Vajon mi alapján találhatjuk meg a számunkra tökéletes rendszert?” 

Az implantációs beavatkozást tekintve megkülönböztethetünk egyfázisú és kétfázisú implantátumokkal történő műtéttechnikákat. Az egyfázisú implantátumokat egy lépésben, míg a kétfázisú implantátumok két lépcsős eljárás során kerülnek beültetésre.

Az egyfázisú implantátumok forradalma

Az implantátumok történelmét vizsgálva elmondható, hogy az első foggyökeret utánzó, korona megtartó fejrésszel rendelkező konstrukciók egyfázisúak voltak. A legnagyobb sikert a Bauer-típusú implantátumok hozták, hiszen ezek olyan előnyökkel és tulajdonságokkal rendelkeztek, melyek miatt a mai napig is a legmodernebb konstrukciók közé tartoznak. Ilyen előny többek között a minimál invazív műtéttechnika, a platform switching vagy a biológiai adottságokhoz legjobban alkalmazkodó ívelt menetprofilok. Mérnöki szemmel vizsgálva az egyfázisúak a flexibilis tulajdonságuknak köszönhetően jogosan pályázhatnak a leghatékonyabban alkalmazható műszaki megoldások címére. Általában az egyfázisú implantáció alkalmazása akkor tud hosszú távon eredményes lenni, ha bicortikális vagy tricortikális megtámasztásra van mód és olyan fogmű kialakítására van lehetőség, mely elegendő számú implantátumnál nagy primerstabilitással biztosítja az osseointegrációt. Az implantátumok ehhez szükséges, közel nyugalmi állapotát a sebgyógyulás után felhelyezett ideiglenes vagy végleges fogmű kell, hogy biztosítsa.

Az egyfázisú implantátumok előnyei

Az egyfázisú implantátum beültetés tapasztalatai rendkívül kedvezőek, ezért egyre népszerűbbé válik a fogpótlás területén. Ennek oka, hogy az egyfázisú implantátumok számos előnnyel rendelkeznek a kétfázisú implantátummal szemben. Az egyfázisú implantátumok megjelenése és elterjedése elég jelentős előrelépést jelentett a szakmában, hiszen az ilyen típusú implantátumok alkalmazása rendkívüli módon lerövidíti a fogpótlás időtartamát. Ezáltal az egyes vizitekkel járó fogászati költségek és a kezelésre fordított utazási idő egyaránt csökken, ami óriási előnyt jelent a páciensek számára. Az egyfázisú implantátumok további előnye, hogy ezek akár jelentősebb csonthiány esetén is alkalmazhatóak, aminek nagy jelentősége van azok számára, akik ilyen problémával küzdenek. Az ilyen típusú implantátumoknál a csontba kerülő implantátum test és a szájüregbe kerülő fejrész egységet alkotnak. Fontos megemlíteni, hogy az egyfázisú implantátumok beültetése egyszerű, minimál invazív műtéti beavatkozást igény, ami viszonylag kevés kellemetlenséggel jár a páciensek számára.

A BIONIKA felismerte az egyfázisú implantátumokban rejlő lehetőségeket és több olyan implantátumrendszert hozott létre, amelyek képesek kielégíteni az egyfázisú implantátumot preferáló szakemberek igényeit. 

Érvek a BIONIKA implantátumok mellett!

Minőségi alapanyagok

Termékeink a lehető legjobb minőségű, magas biokompatibilitású alapanyagokból készülnek.

Korszerű technológia

Termékeink CE jellel rendelkeznek, és szigorú minőségirányítási rendszerben történik a gyártás folyamata.

Nagy méretválaszték

Akár átmérőről akár hosszméretről van szó, a BIONIKA kínálatában biztosan megtalálja amire szüksége van.

Hosszú távú garancia

Az összes BIONIKA termékre hosszú távú, csere és pénz visszafizetési garanciát biztosítunk.

SLIM implantátumrendszer a BIONIKA-tól

Az 1993-ban ORKI engedélyt kapott SLIM család egy olyan komplex rendszer, melynél igyekeztünk a megjelenő implantológiai elvárások és feladatok mindegyikére megoldást találni.

A SLIM család tagjai jellegzetes tulajdonságaik miatt, optimális megoldást jelentenek, nem csak átlagos keménységű, hanem lágyabb csontszerkezetek esetén is. Eleget téve a minimál invazív követelménynek, a műtét kis feltárásból, esetleg transzgingiválisan is elvégezhető. Ugyanezen jellemzői miatt optimális konstrukciók az azonnali terhelhetőségre.

SLIM Stabile implantátum 

A SLIM család egyik tagja a SLIM Stabile, ami classic vagy gömbfejű fejkialakítással is elérhető.

Az implantátumot stabil nyakkialakítás jellemzi (ø2.3 mm).

A SLIM család általános jellemzői:

 • rádiuszos menetél kiképzés

 • ciklois menetprofil

 • nagy menetemelkedés

 • nagy menetmélység

 • a természetes foggyökérhez igazodó kúpos önkompressziós menet

 • vékony, hegyes, kúpos végződés

BIONIKA Slim Flexible Implant

SLIM Flexible implantátum 

A SLIM család egyik tagja, a SLIM Flexible, mely a régi Bauer csavar tulajdonságait, geometriai és műtéti jellemzőit kölcsönözte (ciklois kúpos, önkompressziós menetstruktúra, flexibilis zóna), beültetéskor szájban is hajlítható kivitelben.

A Slim Flexible implantátumrendszerünk flexibilis aesthetic, széles, classic vagy H4 (4 hornyos) fejkialakítással is kapható. Egyik legfőbb jellemzője a 20°-ig hajlítható nyak, alatta platform switcing, radiálFix barázdákkal (ø2.0 mm).

SLIM Compact implantátum 

A SLIM Compact a SLIM implantátumcsalád egyik legújabb tagja. A kétfázisú implantátum rendszerek felépítményei között megjelenő multi-unit megoldások adaptálásával létrehoztuk a SLIM Compact változatot, mely minden igényt kielégítően kiterjeszti az egyfázisú implantátumok alkalmazásának lehetőségét, a ragasztott fogművek mellett a csavarrögzítésű megoldások széleskörű alkalmazására.

SPEEDY implantátumrendszer – erősségünk a flexibilitás!

A SPEEDY lmplantátumrendszer jellegzetes tulajdonságai miatt, az egyik legalkalmasabb megoldás, nem csak átlagos keménységű, hanem lágyabb csontszerkezetek esetén is alkalmazható, a bicorticalis megtámasztást igénylő megoldásoknál. Eleget téve a minimál invazív követelménynek, a műtet kis feltárásból, esetleg transzgingiválisan is elvégezhető. Ugyanezen jellemzői miatt a legoptimálisabb konstrukció az azonnali terhelhetőségre. A flexibilitása kifejezetten alkalmassá teszi ideiglenes fogmű megtartására.

A flexibilis fej 35°-os hajlíthatóságot biztosít.

A BIONIKA implantátumok gyártásánál alkalmazott grade 5 minőségű titán, fogászati implantológiai célra a legkedvezőbb tulajdonságokat mutatja. Megfelelő tisztasága miatt rendkívül jó a biokompatibilitása, mely mellett kiváló szilárdsági tulajdonságokkal rendelkezik. 

A SPEEDY Implantátumrendszer főbb jellemzői:  

 • flexibilis aesthetic fejkialakítás
 • A hajlítható nyak alatti platform switcing, RadiálFix barázdákkal
 • rádiuszos menetél kiképzés
 • ciklois menetprofil
 • nagy menetemelkedés
 • nagy menetmélység
 • A természetes foggyökérhez igazodó kúpos, önkompressziós menet
 • vékony, hegyes, kúpos végződés
 • elfordulásgátló vágóél.
 • választható fejkialakítás: Classic vagy H4 (négy hornyos) kivitelben

BIONIKA egyfázisú implantátum katalógusok