BIONIKA FRÉZKÖZPONT

Ahol előtérben a bionikus fogpótlás

Ha Önnek sincs ideje a hosszadalmas fogművázak elkészítésére, vagy nem rendelkezik megfelelő technológiával akkor válassza a BIONIKA Frézközpontját, ahonnan kiváló minőségű pótlásokat kap kézhez és a megmaradt idejét a tökéletes esztétikára fordíthatja.

Az íny vonalához tökéletesen illeszkedő egyedi fejek.

A világ népességének mintegy 20%-a teljesen fogatlan és még többen foghiányosak. Emiatt a fogpótlások utáni igény egyre csak növekszik, ezáltal gyorsabban és eredményesebben szeretnénk pótolni pácienseink fogait. Ha azt szeretné, hogy az Ön rendelője és fogtechnikája is lépést tudjon tartani a megnövekedett kereslettel, mindenféleképpen szükséges a fogászati szolgáltatásait megújítania. Az igényes, pontosabb fogpótlások készítéséhez elengedhetetlen a legmodernebb, csúcskategóriát képviselő berendezések használata. A tökéletes mikron pontosságú zárást csakis a mai CAD/CAM technológiával lépést tartva lehet elkészíteni.

Saját géppark vagy bérmunka?

A fogtechnikai laborok választás elé kerülnek. Az egyik lehetőség, hogy folyamatosan újabb gépekbe és tanfolyamokba fektetnek be nagyobb összegeket. Azonban egy nem megfelelően kiválasztott rendszer anyagilag megterhelő lehet, különösen ha rosszul választunk és nem produkálja az elvárt minőséget. A másik lehetőség, hogy különböző kooperációs lehetőségeket vesznek igénybe. Ezért íródott ez a cikk, hogy tájékoztassuk arról, miben segíthet Önnek az új, legkorszerűbb technikai adottságokkal rendelkező BIONIKA Frézközpont. Mi olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy saját gépparkkal rendelkezünk. Ez a hatalmas versenyelőny az Öné is lehet, ha megkeres minket feladataival, amelyek igénylik a korszerű technikát.

Miért érdemes a BIONIKA Frézközpontot választani?

A digitális fogászati rendszerek térnyerését sajnos számos tényező akadályozza, mint például a technológiai váltás, amely súlyosan megterhelheti a fogtechnikai laborok költségvetését. Sokan ezért maradnak az öntéses technikánál, viszont a CAD/CAM berendezésekkel, a modern technológiának köszönhetően, sokkal pontosabb és precízebb fogművek kialakítására van lehetőség.

A BIONIKA-nál most ezeken a fogtechnikákon szeretnénk segíteni, ezért hoztuk létre modern gépekkel ellátott frézközpontunkat, amely közel 30 éves fogászati, implantátumgyártási tapasztalaton alapszik. A legfejlettebb technikával rendelkezünk, amely lehetővé teszi a kiváló minőségű koronák, hidak és stégek előállítását. A professzionális gépparkon kívül szakembereink legjobb tudásuk szerint járulnak hozzá a sikeres fogpótláshoz.

5+1 érv a BIONIKA Frézközpont mellett

1. Ha túl sok munkája van, akkor sem veszít pácienseket. A BIONIKA átvállalja magára az időigényes fogművázak elkészítését rövid átfutási idővel, így Önnek több ideje marad a páciensekre.
2. Ha a BIONIKA Frézközpontot választja nem kell drága berendezésekre és eszközökre költenie, hiszen mi már rendelkezünk a legfejlettebb technológiákkal, magasan képzett szakemberekkel és megfelelő eszközökkel, melyeket az Ön szolgálatába tudunk állítani.

Fogművek számítógépes tervezése.

3. Garantáljuk a kiváló minőséget. A professzionális illeszkedés az egyik legfontosabb tényező, ha hosszú életű fogsort szeretnénk készíteni. A nem megfelelően illeszkedő vázak többet ártanak, mint használnak, hiszen kárt okozhatnak az implantátumokban, a műszerekben és nem utolsó sorban a páciensekben is. A BIONIKA-val ez nem fordulhat elő, mivel a korszerű szkennelés segítségével tökéletesen illeszkedő hidakat, szóló pótlásokat és vázakat tudunk előállítani.
4. Ön mellett állunk a kilátástalan helyzetekben is.
Nálunk nem léteznek megoldhatatlan esetek, szakmai tapasztalatunkat felhasználva megtaláljuk a professzionális megoldást. Az elkészült fogműveket garantáltan a lehető legrövidebb időn belül leszállítjuk Önnek, mint ahogy eddig is tapasztalhatták partnereink.
5. Pénztárcabarát megoldások. Nem kell kísérleteznie.Minden implantátum típusra készülő fogműhöz gyártunk nagy pontossággal illeszkedő vázakat, a lehető legjobb ár-érték arány mellett.
5+1 A BIONIKA kínálatában megtalálja a tökéletes restaurációhoz szükséges implantátum felépítményeket is. Több, mint 50 féle bevált geometria közül választhat, felragasztható-, csavarozható- és kivehető fogpótlásokhoz egyaránt.

Az is van, ami csak az Ön gondolataiban született meg. Mi megvalósítjuk ötletét annak érdekében, hogy minél jobb megoldás szülessen páciense számára.

Szolgáltatásunk menete

1. Ha rendelkezik szájszkennerrel vagy a gipszminta beszkennelésére alkalmas szkennerrel, küldje el nekünk az STL fájlt e-mailben!
+1 Nem szükséges szkennerrel rendelkeznie sem, hiszen a gipszmintáról mi magunk is elő tudjuk állítani az STL fájlokat, fogászati 3D szkennerünkkel. Ez esetben a szokásos gipszmintát kell elküldenie hozzánk. Megjegyzés: minden implantátum rendszerhez saját gyártású scanbody fejekkel, pontos modellekkel rendelkezünk.

2. Miután megérkezik hozzánk a minta, fogtechnikusaink számítógépes CAD szoftver segítségével megtervezik, majd pontosítják a fogmű vázát és megkezdődik a restauráció kidolgozása.

3. A terv alapján korszerű gépeinkkel és CAM szoftverünkkel elkészítjük a fogművázat. A váz igény szerint készülhet az alábbi anyagokból: titán, cirkon, Co-Cr ötvözet, viasz vagy műanyag. A váz garantáltan illeszkedni fog, így Ön használatra készen kapja meg.

Gyors munkafolyamat.

4. Az elkészült fogművázat a lehető legrövidebb időn belül kiszállítjuk Önnek a megadott címére a tartozékaival együtt. A küldemény érkezéséről e-mailben értesítjük.

A BIONIKA frézközpontban készült cirkon fogmű.

Minőségi alapanyagok a BIONIKA-nál

A kitűnő minőségű alapanyagok és a szakmai tudás teszi lehetővé a megrendelt fogművek gyors és tökéletes elkészítését. Fontosnak tarjuk, hogy termékeink kizárólag minőségi alapanyagokból készüljenek, ezért csak olyan megbízható anyagokat használunk, amelyek minőségét és megfelelőségét a gyártó műbizonylattal igazolja, és melyek megfelelnek az ISO5832 nemzetközi szabványnak.

Titán

Titánból nagy szilárdságú és kis sűrűségű ötvözetek nyerhetőek, melyek a repülőgépgyártástól kezdve a protézisek gyártásáig felhasználhatóak. Ez a sokoldalú anyag kiváló biokompatibilitással rendelkezik, így nem okoz semmilyen allergiás reakciót a páciensnek. Fontosnak tartjuk, hogy a bio titánból készült termékeink a legjobb minőségűek legyenek. A kívánt fogpótlást 5 tengelyes CNC gépekkel munkáljuk meg, Grade 4 és Grade 5 minősítésű titánt alkalmazunk, melyekből egy élethosszig tartó fogsor készíthető.

Példa egy cirkonból készült hídra.

Cirkon
 A modern fogászatban a cirkónium-oxid egyre elterjedtebb. Ez az anyag egyszerűen megmunkálható és magas az esztétikai megjelenése. Fémmentes fogpótlásokhoz a legjobb megoldás. A páciensnek nem okoz allergiás reakciót. Nagy szilárdságának köszönhetően komplett körhidak is készíthetőek belőle. Előnyősen kiküszöböli a fémekre jellemző kellemetlen és káros galván hatást.

Példa egy Co-Cr fogműre.

Co-Cr ötvözet
A kobalt-króm ötvözet a titánhoz hasonlóan nagy szilárdságú anyag, amelyből az implantátumokra kiváló fogmű készíthető. A többi anyaghoz hasonlóan a kobalt-króm is biokompatibilis, így nyugodtan használható, azonban fémallergiás páciensek esetében érdemes allergiatesztet végezni. Nagy előnye, hogy az előállítási költsége alacsony, ezáltal pénztárcabarát, ellenáll a korróziónak és kiváló fogművek építhetőek belőle. A Co-Cr koronákat és hidakat egyetlen tömbből állítjuk elő 5 tengelyes CNC gép segítségével. A kobalt-króm ötvözet nagyon nehezen megmunkálható, de azáltal, hogy egyetlen darabból készül a váz, sokkal erősebb, tömör szerkezetű lesz, így pontosabb illeszkedést lehet elérni, mint a hagyományos öntéssel.

Mintázó viasz és műanyag
A CAD-CAM technológia alkalmas a számítógépen megtervezett fogsorgeometria elkészítésére öntéshez használatos mintázó viaszból vagy ideiglenes fogsorként használható műanyagból is.

Legyen Ön is partnerünk!

A BIONIKA által biztosított fogtechnikai csomag megbízható, átfogó szolgáltatás, amely tökéletes megoldást nyújt az Ön számára. Az implantátum gyártás mellett azzal a céllal indítottuk el a fogtechnikai termékek gyártását, hogy partnereink részére professzionális, komplex támogatást nyújtsunk a fogpótlás elkészítéséhez. Rendkívül fontos számunkra, hogy az ügyfeleinknek biztos szakmai hátteret adjunk. Nem csak egy készterméket kap tőlünk, hanem szakmai tudásunkkal igyekszünk segíteni és együtt átlendülni a kritikus pontokon.

Legyen visszatérő partnere a BIONIKA Frézközpontnak és engedje meg nekünk, hogy levegyük az Ön válláról a teher egy részét! Szolgáltatásunkkal biztos lehet benne, hogy páciensei számára tökéletes fogpótlásokat fog készíteni.

Hajdú József

tulajdonos és ügyvezető igazgató
BIONIKA Medline Kft.