“Vissza a jövőbe”

A BIONIKA innovációs törekvései

e-BIONIKA Hírek

Önnel tervezünk, Önért fejlődönk

A mai rohanó világban a legtöbben úgy vallják, hogy az egyetlen út előre vezet. Mi azonban e-BIONIKA Hírek rovatunk negyedik fejezetében hátramenetbe kapcsolunk és megmutatjuk Önnek miként fejlődtek ki a legelső és legkülönlegesebb implantátum családjaink.

implantshop bg

Bizonyára értesült arról, hogy a BIONIKA idén ünnepelte 33. születésnapját. Ez idő alatt megannyi minden változott kis hazánkban Magyarországon, Európában és az egész világon.

1989

Hajdú József, felesége és gyermekei megalapították a BIONIKA mérnöki irodát, mely elsősorban a kutatásra, fejlesztésre, gyártásra és kereskedelemre helyezte a hangsúlyt fogászati műgyökér implantátumok területén.

Két implantátum család született ebben az évben: A BIONIC Penge implantátum és a CONEFIT csavar implantátum.

BIONIC PENGE IMPLANTÁTUM:

A penge (szigony) implantátum alkalmazása akkor jöhet szóba, ha a csont nem elég széles a csavarimplantátumok használatához.

A BIONIC penge implantátum elérhető egy és kétfázisú változatban is, 4-től 12 mm-es penge szélességgel, 6-tól 16 mm-es beültetési hosszban.

BIONIC Penge implant

CONEFIT Csavar implantátum:

A Conefit Slim Implantátumrendszer jellegzetes tulajdonságai miatt, az egyik legalkalmasabb megoldás, nem csak átlagos keménységű, hanem lágyabb csontszerkezetek esetén is.

A BIONIKA 10. születésnapján megújult:​

Megjegyzés: 1992-ben, jelentős mérföldkőként (a hatóságokkal folytatott eredményes küzdelem után) először kapott a BIONIKA termék ORKI-engedélyt: a BIONIC enossealis penge implantátum rendszerre. Ez az első magyar titán fogászati műgyökér implantátum, mely 238/92. számon jegyezve ORKI-engedélyt kapott. A BIONIKA ezzel elsőként írta be magát a titán alapanyag felhasználásával előállított magyar fogászati implantátumok történelmébe.

A BIONIKA kínálata több területen évente újult meg

Ezt követően, közel évente újult meg a BIONIKA kínálata több területen a szájszebészet mellett. Valamennyi termék történelmet írva került piacra, természetesen ORKI engedéllyel ellátva.

Partnereink visszajelzése és identitásunknak köszönhetően termékeinket nem csak ki, hanem tovább is fejlesztjük és folyamatosan még jobb módját keressük a fogászati implantálásnak.

BIONIKA-idővonal

Továbbfejlesztések az ezredfordulón

2000-ben továbbfejlesztésre került SLIM és BIOPLANT rendszerünk

A BIONIKA megvalósítja 15 éves elképzelését

Bionika megvalósítja 15 éves konstrukciós elképzelését, mely SCANDREA nevet kapja. Ez a rendszer ötvözi cégünk sokéves tapasztalatát és a legmodernebb tudományos követelményeket.

2004-2007: Továbbra is előtérben a minőség

Bevezetésre kerül a BIONIKA orvostechnikai eszközökre a CE Termék minőségi rendszer és ISO 13485 Minőségi szabvány.

Új termékek kerültek bevezetésre 2008, 2010, 2011, 2014, 2015, 2016, 2017 évben, így innovatív vállalatunk továbbra sem tétlenkedett.

A BIONIKA továbbra is azon dolgozik, hogy a legjobb termékeket a legjobb minőségben biztosíthassa Önnek, így rövid távú terveink között szerepel az MDR minőségbiztosítási rendszernek való megfelelés, ami jelenlegi működésünk során már érezteti hatását.

A BIONIKA fejlődése

Hamarosan újabb hírekkel érkezünk a fogászati implantátum területéről!

Addig is örömmel invitáljuk a BIONIKA Klubba, ahol a szakemberek találkoznak: