Előnyös megoldások Hybrid implantátumokkal

Sokoldalú, cserélhető felépítményekkel, komplex, többfunkciós és az Ön igényére szabott megoldást ad a mini implantátumos fogpótlással megoldható esetekre. Egy és kétrészes, azonnal is terhelhető extra vékony, normál és extra rövid gömbfejű, lokátorfejű, kúpos, multi-unit fejű Hybrid implantátumok széles felhasználási lehetőséget nyújtanak műanyag, cirkon, titán és kobalt alapú fogművekhez.

A Hybrid mini implantátum formai kialakítása, a két bekezdésű zsinórmenet színjelöléssel kiemelve.
A Hybrid implantátum geometriája:
  1. Brönemark típusú hatszög keresztmetszetű fejrész belső kúppal és csavarmenettel.
  2. Micro menetstruktúra négy bekezdésű kortikális zsinórmenettel.
  3. Két bekezdésű normál zsinórmenetes test rész a dinamikus erőhatások csillapítására.
  4. Növelt kontúrral és növelt menetmélységgel rendelkező a primérstabilitást adó ciklois menetstruktúra, önvágó éllel és elfordulásgátló horonnyal.

A BIONIKA Hybrid implantátumrendszerének  legfőbb általános jellemzője az, hogy a természeti analógia szerint a csavarmenet minden eleme rádiuszos kiképzésű, folyamatosan változó keresztmetszetű. A 3-as jelű zsinórmenetes csavarszakasz „k”-val
kisebb átmérőjű mint az élesebb ciklois menettel ellátott, a primérstabilitás biztosítására szolgáló apikális rész „m” menetkialakítása.

A Hybrid mini implantátumok alkalmazási területei

Egyre gyakrabban lehet találkozni kis csontkínálattal rendelkező páciensekkel, akiknek természetesen igénye van arra, hogy visszanyerjék fogazatuk százszázalékos funkcióját. Segítségképpen fejlesztette ki a BIONIKA a Hybrid implantátum rendszerét, mely számukra is lehetővé teszi sokoldalúan használható fogművek gyártását.

Megoldás kivehető fogsorra, mini Hybrid implantátumok, cserélhető gömbfejjel.

Kivehető fogművek

Ha a páciensnek egy foga sincs, készíthető teljes fogpótlás. Ebben az esetben az egyik megoldás a kivehető fogsor. Általában kivehető fogműveknél 2-4, esetleg a felső állcsontba 6-8 implantátumot ültetnek be, a csontállomány minőségét figyelembe véve, a terhelési viszonyoknak megfelelően. A gömbefejes megoldás már klasszikusnak mondható. A legelterjedtebb rögzítési lehetőség. A Hybrid mini rendszerben megtalálhatók mind az 1,8 mm-es (micro) mind a 2,5 mm-es (normál) átmérőjű gömbfejjel készülő implantátumok. Egyedi igényre rendelhető 2,3 mm átmérőjű (medium) gömbfej is.

Ehhez képest viszonylag újszerű a lokátoros, torus formájú fejjel ellátott egyfázisú vagy kétfázisú mini implantátumok alkalmazása. Ezek kevesebb implantátum esetén is nagyobb stabilitást adnak a fogsornak. 
A Hybrid mini megoldás nagy előnye a megkopott gömbfejek és lokátorfejek cserelehetősége.

Összesínezett implantátumos kivehető fogsorok

Az implantátumok mellett egy egyedileg készített fém sín is behelyezésre kerülhet az implantátumokhoz csavarozva, amely még nagyobb alátámasztást és stabilitást ad a fogműnek. A sínt 2-6 implantátumhoz rögzítjük. Így az implantátumok terhelése jobban megoszlik, ezáltal nő az élettartamuk.

Összesínezett fogművek esetén az orvosnak és a fogtechnikusnak lehetősége van arra is, hogy a fogmű megtervezésénél és előállításánál a gömbfej vagy a lokátorfej ne az implantátum tengelyébe, hanem a sín optimálisan megválasztott pozíciójába kerüljön. Az implantátumos fogsorrögzítés a kivehető fogművek esetén is hatalmas életminőség javulást hoz a páciensnek, hiszen így fogsora sokkal stabilabb lesz mint a hagyományos kivehető, esetleg fogsorragasztóval rögzített fogsorok használatával. Úgy a rágásban, mint a beszédben a tökéletesség érzetét adja.

Optimum koncepció, a gazdaságos megoldás

A vékony Hybrid mini implantátumok is alkalmasak mindössze 4 implantátum beültetésével, nagy stabilitású, csavarrögzítésű fogművek készítésére. Az ideiglenes fogsor már a műtét napján behelyezhető. Azonnali javulás funkcióban, beszédben és természetesen esztétikailag is. A kezelési idők rövidebbek és a költségek alacsonyabbak lehetnek a hagyományos implantátumkezelési módokhoz képest.

Csavarozható "all-on-6" megoldás 6 db Hybrid mini implantátummal, multi-unit felépítményekkel.é

Safe Solution – a biztonságos megoldás

6 implantátum beültetésével még tovább növelhető a fogmű stabilitása. Különösen előnyös extra rágóerő esetén. A hosszabb implantátumok használata lehetővé teszi, hogy a csont és az implantátum nagyobb felületen érintkezhessen, ezzel elkerülhetővé téve a csontpótlást. Kedvező csont szint döntött és axiális implantátumokhoz. Magas bennmaradási, osseointegrációs arányok.

Cikk információ

  • Szerző | Hajdú József
  • Dátum |2018.03.29. 
  • URL | www.bionika.hu