Kéz- és lábsebészeti lemezek

A BIONIKA kínálata

e-BIONIKA Hírek

A kéz- és lábsebészeti rendszerek

Korábbi cikkeinkben bemutattuk Önnek, hogy melyek a legfelkapottabb témák a traumatológia területén, hogyan nyújt megoldást a lágyrész gyógyulásának idején a BIONIKA, és milyen implantátumokkal segíti a betegek felépülését. Jelen cikkünkben összegyűjtöttük az interneten fellelhető legnépszerűbb tényeket, tévhiteket és érdekességeket, amelyek a kéz- és lábsebészet témaköreihez kapcsolódnak. 

Kéz és lábsebészeti lemezek

 Ön egyetért a következő, interneten keringő tényekkel? 

Az összes sportsérülés egynegyede a kezet vagy a csuklót érinti:

Különös tekintettel a labdajátékosok érintettek, például a labdarúgók, röplabdázó és kosárlabdázó játékosok.

A tenisz- és golfjátékosoknál fennáll az ismétlődő megterhelés okozta sérülések veszélye:

Ráadásul az elesések során is kézzel tompítanak a játékosok, ami hatalmas megterheléssel jár.

A kéztőalagút műtét a második leggyakrabban végzett ortopédiai műtét:

Évente több mint 8 millió embert kezelnek kéztőalagút-szindróma miatt.

Veszélyes mítoszként terjed a páciensek között az alábbi tévhit: „Ha valaki mozgatni tudja az ujját, akkor valójában nem tört el”

Előfordulhat, hogy bizonyos típusú ujjtörések esetén a törött ujj még rendelkezik valamilyen szintű mozgástartománnyal.

Bár egyes ujjtörések sínnel kezelhetők, másoknál a megfelelő gyógyulás érdekében az apró csontok sebészi stabilizálása szükséges:

Egyéb esetben fennál a funkcióvesztés esélye is.

Sinha et. Al (2019) kutatási eredményei alapján a kéz- és lábsebészeti eljárásban a robotika aligha alkalmazott technológiának minősül.

Kéz- és lábsebészeti lemezek a BIONIKA-tól

A BIONIKA Kéz- és lábsebészeti rendszere a kézfej és a lábfej csontjainak rögzítésére szolgáló lemezek és csavarok összessége, mely alkalmazkodik a minimáli invazív beavatkozással kapcsolatos elvárásokhoz.

Az implantátumok csavarokkal rögzíthetők a csont felszínéhez, ezáltal összetartva a törött csontokat. A lemezek sebészileg kerülnek beültetésre, törések rögzítésére alkalmasak.

BIONIKA KLS rendszer kézsebészeti lemezek

Megjegyzés:

A rendszer részei: kézsebészeti lemezek (különböző formai kialakításokban: I-forma L-forma, F-forma, T-forma) lábsebészeti lemezek (különböző formai kialakításokban), rögzítőcsavarok

A lemezek anyaga

A BIONIKA kéz-és lábsebészeti lemezek gyártásánál ötvözött, nagy szilárdságú ISO5832-2 Titán Grade 2 minőségű titánt alkalmazunk. A rögzítőcsavarok ISO 5832-3 szabványnak megfelelő Gr 5 minőségű titánból készülnek. A szabvány szerint használt titán kiváló biokompatibilitással rendelkezik, ezért szinte kockázatmentesen használható. Megfelelő tisztasága miatt rendkívül jó a biokompatibilitása, mely mellett megfelelő szilárdsági tulajdonságokkal rendelkezik.

Miért a BIONIKA kéz- és lábsebészeti lemezeit válasszam?

33 év tapasztalat

A BIONIKA történetének kezdete egészen 1989-re nyúlik vissza, amikor Hajdú József feleségével és gyermekeivel megalapította a BIONIKA Mérnöki Irodát, majd 1996-ban jogutódjaként a BIONIKA Medline Orvostechnikai Kft-t. A vállalat az emberi szervezetbe ültethető implantátumok fejlesztésére, gyártására és kereskedelmére szakosodott a fogászat, szájsebészet, traumatológia, ortopédia és a mozgásszervi rehabilitáció területein. 

Minőség és garancia

A termékek minőségét a harmonizált Európai Uniós jogszabályok szerinti tervezés, gyártás és minőségirányítás garantálja. A BIONIKA Medline Kft. az MSZ EN ISO 9001 és az MSZ EN ISO 13485 minőségirányítási rendszer szerint működik. A termékeink CE jellel rendelkeznek, melyet a NEOEMKI tanúsít. 2019-ben a vállalat megkezdte a minőségirányítási rendszerének a továbbfejlesztését, az Európai Uniós, orvostechnikai eszközökre vonatkozó (MDR) rendeletnek való megfelelés biztosítása érdekében. 

Még kedvezőbb ár

A BIONIKA Medline Kft. a lehető legkedvezőbb áron biztosítja a magyar traumatológiai ellátáshoz szükséges orvostechnikai eszközöket. 
Küldetésünk, hogy visszaadhassuk a páciensek boldogságát és teljes életét azáltal, hogy segítjük, megkönnyítjük és támogatjuk az implantációval foglalkozó szakemberek munkáját. További célunk, hogy generációkon keresztül hozzájáruljunk az emberiség egészséges fejlődéséhez és teljesebb, örömtelibb életéhez.

Kérdéseivel kapcsolatban keresse szakértő kollégánkat:

Források:

  1. Sinha A., et. Al. (2019) Robotic surgery in paediatric patients: Our initial experience and roadmap for successful implementation of robotic surgery programme Journal of Minimal Access Surgery 17(1)
  2. Core Orthopedics (2020). Core Orthopedics and Sports Medicine. https://www.coreorthosports.com/fast-facts-about-hand-surgery-with-dr-raymond-metz/