Mini Hybrid implantátum, az új irányvonal

Az „X”-Cross Implantáció

 

Sokoldalú, cserélhető felépítményekkel, komplex, többfunkciós és az Ön igényére szabott egoldást ad a mini implantátumos fogpótlással megoldható esetekre. Egy és kétrészes, azonnal is terhelhető extra vékony, normál és extra rövid gömbfejű, lokátorfejű, kúpos, multi-unit fejű, Hybrid implantátumok széles felhasználási lehetőséget nyújtanak műanyag, cirkon, titán és kobalt alapú fogművekhez.

  • A sokoldalúság fontosabb mint a méret, de a Hybrid méretválasztékban is utolérhetetlen. Új testreszabott irányvonal az implantológiában. A gyártó K+F+I fejlesztéstechnológiai rendszere garantálja a legoptimálisabb, egyedi méretválasztási lehetőséget, egyedileg is. Betege nem „széria” termék. Ön tervezi részére a testreszabott implantátumot. Mi csak garantáljuk a megfelelőségét, az orvostechnikai termékekre kötelező ISO EN 13485 szabvány szerint.
  • Intelligens implantátum rendszer. A gyártó követi és tovább fejlesztve beépít minden tudományos eredményt a klasszikustól a legmodernebb elvekig, mely a beteg igényein túl maximálisan figyelembe veszi az orvosi munka hatékonyságát javító kutatásokat is.
  • Egyedülálló Biomimitek technológia. Az intelligencia fontosabb, mint a nyers erő, de a BIONIKA „Biotis” felületi integrációs technológia révén a Mini Hybrid implantátum, az új irányvonal Hybrid primérstabilitásban kivételesen kiváló, osseointegrációban legyőzhetetlen.
  • Totál funkciós felépítményrendszer – Az is van, ami még csak az Ön képzeletében létezik, ha a technika mai állása szerint megvalósítható. A biológiai alkalmazkodás szabadsága az Öné, akárcsak a siker. Lelkiismerete szerint követheti betege állcsontszerkezeti adottságait az implantációhoz.
  • A Hybrid rendszerben van a megoldás. A gyártó hatékony fejlesztésekkel, újításokkal, szakmai támogatással és szervízszolgáltatással járul hozzá ahhoz, hogy Ön eredményesebb legyen a Hybriddel, mint bármely más termékkel.
  • Garantált garancia, azaz a gyártó garantálja az implantátum cserét akkor is, ha nem állnak fenn garanciális feltételek. A Hybrid mindenképp megtérül. Időt álló befektetés.
A Hybrid implantátum test szerkezeti részei:

1. Brönemark típusú hatszög keresztmetszetű fejrész belső kúppal és csavarmenettel.
2. Micro menetstruktúra négy bekezdésű kortikális zsinórmenettel.
3. Két bekezdésű normál zsinórmenetes test rész a dinamikus erőhatások csillapítására.
4. Növelt kontúrral és növelt menetmélységgel rendelkező a primérstabilitást adó ciklois menetstruktúra, önvágó éllel és elfordulásgátló horonnyal.

A BIONIKA Hybrid implantátumrendszerének  legfőbb általános jellemzője az, hogy a természeti analógia szerint a csavarmenet minden eleme rádiuszos kiképzésű, folyamatosan változó keresztmetszetű. A 3-as jelű zsinórmenetes csavarszakasz „k”-val
kisebb átmérőjű mint az élesebb ciklois menettel ellátott, a primérstabilitás biztosítására szolgáló apikális rész „m” menetkialakítása.

BIONIKA Hybrid mini implantátum formai kialakítása - a két bekezdesű zsinórmenet színjelöléssel kiemelve.

A Hybrid implantátum alkalmazási területei

Egyre gyakrabban lehet találkozni kis csontkínálattal rendelkező páciensekkel, akiknek természetesen igénye van arra, hogy visszanyerjék fogazatuk százszázalékos funkcióját. Segítségképpen fejlesztette ki a BIONIKA a Hybrid implantátum rendszerét, mely számukra is lehetővé teszi sokoldalúan használható fogművek gyártását.

Kivehető fogművek

Ha a páciensnek egy foga sincs, készíthető teljes fogpótlás. Ebben az esetben az egyik megoldás a kivehető fogsor. Általában kivehető fogműveknél 2-4, esetleg a felső állcsontba 6-8 implantátumot ültetnek be, a csontállomány minőségét figyelembe véve, a terhelési viszonyoknak megfelelően. A gömbefejes megoldás már klasszikusnak mondható. A legelterjedtebb rögzítési lehetőség. A Hybrid mini rendszerben megtalálhatók mind az 1,8 mm-es (micro) mind a 2,5 mm-es (normál) átmérőjű gömbfejjel készülő implantátumok. Egyedi igényre rendelhető 2,3 mm átmérőjű (medium) gömbfej is.

A BIONIKA egyedi szolgáltatásként úgynevezett korrigált méretű gömbfejeket is készít, a szükséges megtartóerő függvényében. Ehhez képest viszonylag újszerű a lokátoros, torus formájú fejjel ellátott egyfázisú vagy kétfázisú mini implantátumok alkalmazása. Ezek kevesebb implantátum esetén is nagyobb stabilitást adnak a fogsornak. A Hybrid megoldás nagy előnye a megkopott gömbfejek és lokátorfejek cserelehetősége.

Összesínezett implantátumos kivehető fogsorok

Az implantátumok mellett egy egyedileg készített fém sín is behelyezésre kerülhet az implantátumokhoz csavarozva, amely még nagyobb alátámasztást és stabilitást ad a fogműnek. A sínt 2-6 implantátumhoz rögzítjük. Így az implantátumok terhelése jobban megoszlik, ezáltal nő az élettartamuk.

Összesínezett fogművek esetén az orvosnak és a fogtechnikusnak lehetősége van arra is, hogy a fogmű megtervezésénél és előállításánál a gömbfej vagy a lokátorfej ne az implantátum tengelyébe, hanem a sín optimálisan megválasztott pozíciójába kerüljön. Az implantátumos fogsorrögzítés a kivehető fogművek esetén is hatalmas életminőség javulást hoz a páciensnek, hiszen így fogsora sokkal stabilabb lesz mint a hagyományos kivehető, esetleg fogsorragasztóval rögzített fogsorok használatával. Úgy a rágásban, mint a beszédben a tökéletesség érzetét adja.

Cikk információ

Megoldás kivehető fogsorra Hybrid mini implantátummal, lokátorfejjel.

2. ábra: Lokátorfejes fogsorrögzítés Hybrid implantátummal, cserélhető lokátorfejjel

Megoldás kivehető fogsorra sínes rögzítéssel, Hybrid mini implantátummal, lokátorfejjel.

3. ábra: Összesínezett lokátorfejes rögzítés 4db Hybrid Implantátumra felépítve átmenőcsavaros rögzítéssel

Megoldás kivehető fogsorra 4 db. Hybrid mini implantátummal, gömbfejes felépítményekkel.

4. ábra: Cserélhető gömbfejjel rendelkező Hybrid Implantátumokra rögzíthető fogsor

Előnyös megoldások mini Hybrid implantátumokkal

Optimum, a 4 implantátumra épülő gazdaságos megoldás

Ezzel a megoldással a vékony Hybrid mini implantátumok is alkalmasak, nagy stabilitású fogművek készítésére. Az ideiglenes fogsor már a műtét napján behelyezhető. Azonnali javulás funkcióban, beszédben és természetesen esztétikailag is. A kezelési idők rövidebbek és a költségek alacsonyabbak lehetnek a hagyományos implantátumkezelési módokhoz képest.

Safe koncepció, a biztonságos megoldás

6 implantátum beültetésével, a Safe megoldással tovább növelhető a fogmű stabilitása. Különösen előnyös extra rágóerő esetén. A hosszabb implantátumok használata lehetővé teszi, hogy a csont és az implantátum nagyobb felületen érintkezhessen, ezzel elkerülhetővé téve a csontpótlást. Kedvező csont szint döntött és axiális implantátumokhoz. Magas bennmaradási, osseointegrációs arányok.

A szegelést bebutató  ábra. A kereszt irányú szegelés teherviselő képessége jóval nagyobb.

5. ábra: A rögzítőelemek teherviselő képességét magyarázó ábra a behelyezés irányának függvényében

X Cross-Implantation

Egy német fogorvos ismerősöm hívta fel a figyelmemet a ládaszegezés rég elfeledett technológiájára. Javaslatára kezdtünk foglalkozni a Hybrid implantátumrendszer fejlesztésével, azzal a céllal, hogy a kevés csontkínálattal rendelkező páciensek részére is megoldást találjunk nagyteherbírású fogművek készítésére. A csatolt ábra mindenki számára egyértelműen magyarázza a ládaszögek teherviselő képességét a behelyezés irányának függvényében.

Csavarozott All-on-4 megoldás Hybrid mini implantátumokkal és multi-unit felépítményekkel.

5. ábra:
Optimum koncepció – 4 implantátummal

 

Csavarozott All-on-6 megoldás Hybrid mini implantátumokkal és multi-unit felépítményekkel.

6. ábra:
Safe koncepció – 6 implantátummal

Csavarozott X-Cross megoldás Hybrid mini implantátumokkal és multi-unit felépítményekkel. A két elülső imlantátum egymással kereszt irányba kerül beültetésre.

8. ábra:
X-Cross-Implantation

A vékony Hybrid mini implantátumok menetátmérőit úgy alakítottuk ki, hogy a kereszt irányú becsavarás vékony  csontkínálat esetén is megoldható legyen. Ezért is vékonyabb a középső menetszakasz kialakítása.

A jól kivitelezett új X Cross-Implantation megoldás jelentősen átrendezi az állcsonton ébredő erőviszonyokat és nagy stabilitású eredménnyel kecsegtet.