Scandrea, az igazi prémium implantátum rendszer

A közel 30 éves szakmai pályafutásunk alatt számos kiváló innovatív terméket sikerült kifejlesztenünk. Ezek közül azonban, úgy gondolom, hogy kiemelkedik a közel 15 éve tervezett Scandrea Implantátum Rendszerünk. Ebben sikerült ötvözni a skandináv technológiát a magyar kreatív gyakorlatiassággal, mely sikert hozott. Egy olyan implantátum rendszer született, amely a magyar és külföldi piaci igényeket egyaránt maradéktalanul kielégíti. Biztos Önben is felmerült a kérdés, hogy mégis mire alapozzuk ezt az állítást? Következő cikkünk szolgáljon válaszként erre a kérdésre!

Prémium kategória ismérvei

Mi tesz egy implantátum rendszert prémiummá? Sok felhasználó számára elég egy jól ismert márkanév és egy jól felépített marketing, máris a világ egyik legjobb implantátumaként kezelik az adott gyártó termékeit, ha az például Svájchoz kötődik. Valójában azonban ez még kevés ahhoz, hogy kiváló vagy prémium kategóriába soroljunk bármilyen terméket, különösen a dinamikusan fejlődő orvostechnikai területeken. A SCANDREA implantátumot nem a név és marketing teszi prémium rendszerré, hanem azon formai, mechanikai, anyagszerkezeti és szolgáltatásbeli tulajdonságai, amelyekkel egy modern innovatív terméknek és gyártónak rendelkeznie kell.

Mik ezek a tulajdonságok?

Első és egyik legfontosabb az implantátumok alapanyaga. Mivel emberi szervezetbe ültetendő anyagról van szó mindenképpen biokompatibilisnek kell lennie az ISO 5832 szabvány szerint. Éppen ezért a BIONIKA implantátumai csakis kiváló minőségű a gyártó által műbizonylattal igazolt forrásból származó Grade 4-es titánból készülhetnek. A hozzá tartozó felépítmények pedig Grade 5-ös minőségű titánból. Minden fogorvos és pácines rémálma mikor az implantátumok begyulladnak és akár ki is lökődnek. Ezért a jó minőségű alapanyagok mellett fontos, hogy implantátumaink fokozottan steril körülmények között készülnek, így szupertiszta felülettel rendelkeznek, amelyek bizonyítottan 0 csíraszámmal rendelkeznek ezáltal csökkentve a kilökődés kockázatát.

Emellett felvállaltuk azt, hogy minden általunk gyártott kilökődött implantátumot kicserélünk garanciális okok vizsgálata nélkül, hiszen tudjuk, hogy vannak olyan esetek amikor hiába az orvos szakértelme, a páciens egészségügyi állapota vagy egy vártalan betegség nem teszi lehetővé az implantátum bennmaradását. Az alapanyag és higiéniai szempontok mellett az implantátum felület mechanikai kialakítása sem elhanyagolható szempont. Spirálisan mikrobarázdált felülettel rendelkezik, amely kiváló teherviselő. A SCANDREA implantátumtestet úgy alakítottuk ki, hogy az kövesse az anatómiai foggyökér formát, és a nagy menetmélység kiváló primer stabilitást képes biztosítani ahhoz, hogy az megfelelő körültekintéssel akár azonnal is terhelhető legyen.

A felépítmények fixen illeszkednek az implantátumokhoz, mikro mozgás mentes erőátvitelt eredményeznek, így stabil fogpótlások hozhatók létre. Javasoljuk az implantátumot a corticalis szinten vagy az alá behelyezni, hiszen így lényegesen javul a bent maradási esély.

Véleményünk szerint a – teljesség igénye nélkül – mindezen fizikai tulajdonságok csupán csak az alapfeltételei annak, hogy bármely gyártó a prémium megnevezést használhassa termékére.

Széles felhasználhatóság

A prémium implantátum rendszerek másik nagy jellemzője a sokoldalú felhasználhatóság. Nincs ez másképp a SCANDREA implantátum rendszerek esetében sem. Kétfázisú implantátum rendszer lévén széles felépítmény választékkal rendelkezik.

A SCANDREA Implantátum Rendszer legfontosabb elvi jellemzőinek gyűjteménye

Kapcsolat: Conical-Connection

Olyan illeszkedést használunk, mely mikromozgás mentes erőátvitelt eredményez és kedvező feltételeket nyújt a pontos mintavételhez. Mélyen az implantátum belsejébe szuperponálja az erőket

Cortical Level

Az implantátum bennmaradási esélyét lényegesen javítja ha a corticalis szintre, illetve az alá kerül behelyezésre az implantátum felső pereme

Platform switching

A felépítmény kapcsolódó átmérője kisebb mint az implantátum csonthoz kötődő külső része. A csont rákúszhat az implantátum felső peremére

Spirálisan mikrobarázdált felület

A mikrobarázdált spirális felület jelentős teherviselő elemként funkcionál. Az önzáró menetstruktúra és a ciklois zsinórmenet mikromozgás mentes állapotot és gyors beépülést biztosít

Anatómiai foggyökér forma

Az implantátum csavarmenet kúposságának és nagy menetemelkedésének, menetmélységének, önzáró és önmetsző kialakításának köszönhetően csonttömörítő hatású, kellő körültekintéssel akár azonnal terhelhető

Lekerekített implantátum vég

Az implantátum behelyezésekor elősegíti a kisebb mértékű irányváltoztatásokat

Miért válassza a BIONIKA implantátumokat?

Minőségi alapanyagok
Termékeink a lehető legjobb minőségű, magas biokompatibilitású alapanyagokból készülnek.

Nagy méretválaszték
Akár átmérőről akár hosszméretről van szó, a BIONIKA kínálatában biztosan megtalálja amire szüksége van.

Egyedi felépítmények
Folyamatos partneri kapcsolat esetén vállalunk egyedi felépítmény gyártást rövid átfutási idővel.

Frézközpont
Rövid átfutási idővel vállaljuk fogművek gyártását CAD-CAM technológiával.

 

Korszerű technológia
Termékeink gyártása szigorú minőségirányítási rendszerben történik.

Hosszú távú garancia
Az BONIKA termékekre hosszú távú csere- és pénzvisszafizetési garanciát biztosítunk.

Szaktanácsadás
Partnereinknek ingyenes szaktanácsadás – 30 éves tapasztalattal!

Kiemelkedő primer stabilitás

Legyen szó akár csavarozott-, felragasztható vagy kivehető fogmű használatáról, tudunk hozzá megfelelő felépítményeket biztosítani. Szóló fog, vagy 4 implantátumos hídpótlás készítése sem akadály és teljes foghiány esetén is kiváló megoldást nyújt a SCANDREA implantátum rendszer.

Gazdaságos megoldásként akár már 2 implantátum beültetésével lehetőség van teljes foghiány megszüntetésére, noha ez esetben az implantátumok csak az elhorgonyzást biztosítják, de ezen felül bátrabban ajánljuk a 4 vagy 6 implantátummal történő All-on-4 vagy All-on-6 fogpótlási módszerket.

Gazdaságos megoldásként akár már 2 implantátum beültetésével lehetőség van teljes foghiány megszüntetésére, noha ez esetben az implantátumok csak az elhorgonyzást biztosítják. Ezen felül bátrabban ajánljuk a 4 vagy 6 implantátumra épülő Optimum vagy Safe koncepciókat, melyekkel csavarrögzítésű részleges fogpótlás vagy teljes fogsor készíthető.

A páciensek bármilyen fogpótlási mechanizmust is választanak az a SCANDREA implantátumaival kivitelezhető. Széles átmérő és hossz választékkal kínáljuk implantátumainkat, amivel lefedhető az előforduló esetek nagy százaléka. De a standard méretektől eltérő verziókat is tudunk kérésre szállítani. A SCANDREA+ implantátumok elérhetőek emelt kontúrú változatban, amelynek előnye a megnövekedett menetmélység és az ezáltal megnövelt primer stabilitás.

Összefoglalás

A BIONIKA SCANDREA Implantátum rendszer egy korszerű a mai igényeknek megfelelő orvos technikai eszköz, ami a nemzetközi piacon is megállja a helyét. Pontos mérnöki tervezéssel és orvosi szakértelemmel megalkotott implantátum, mely a legmagasabb elvárásoknak is képes megfelelni, így bártan ajánljuk minden fogorvosnak és páciensnek egyaránt.

Hajdú József
tulajdonos és ügyvezető igazgató
BIONIKA Medline Kft.